Højt humør i Region 2

02-08-2020 20:22

Maria Lerche Mortensen

Avl

Dansk Varmblods region 2 inviterede i dag til følskue på Ringsted Sports Rideklub. Dagen forløb i dejligt vejr med højt humør på pladsen, imens der var mulighed for at se på fine kvalitetsføl

Copyright Ridehesten.com
Johnny Hansen og Johnny Sørensen udgjorde dagens dommerteam
Nyheden fortsætter efter annoncen

Følskuer forløber noget anderledes i år; normalt udpeges føl direkte videre til Eliteskuet og reserveføl til Eliteskuet, men i år er det prestigefyldte arrangement aflyst som følge af COVID-19. Men på trods af dette afholdes følskuerne rundt omkring i landet på traditionel vis, dog uden publikum for at overholde myndighedernes restriktioner i forhold til forsamlinger.

Ni springføl havde fundet vej til region 2 for at blive bedømt af dagens dommerteam bestående af Johnny Hansen og Johnny Sørensen. Heraf blev tre udtaget til finalen, men på trods af dette, var de udnævnte føl af høj kvalitet.

Den eneste hoppe i finalen og dermed også vinderen var den smukke og udtryksfulde kat.nr. 213, Cayenne Prydsholm e. Syvhøjegårds Unforgetable S / Cantolar, ejet og avlet af Per Andersen, Klippinge.

For hingstene var der en smule mere spænding om hvem der skulle snuppe titlen ”udtaget til Eliteskue”, da der var to gode hingste i spil. Men titlen tilfaldt kat.nr. 208 TT Rock Star e. All Star/ Carson Ask avlet og ejet af Ole og Maria Dall, Næstved, et tiltalende føl med en kraftfuld, rummelig og smidig galop. Titlen ”reserve til Eliteskue” gik til et harmonisk og stærkt føl, nemlig kat.nr. 210, Hecas Cornetto e. Cornet Obolensky/ Catoki, født hos og ejet af Marianne og Finn Tschernja, Glumsø

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hos dressurføllene blev der fremvist 10 føl til obligatorisk bedømmelse og 32 til ikke-obligatorisk bedømmelse. Heraf fandt seks hopper og fem hingste vej til finalen.

Den lille og charmerende kat.nr. 262 Goomong Alicia e. Finest / Imperio, født hos og ejet af Kathrine Holm Juliussen, Regstrup, Løb af med titlen ”reserve til Eliteskue” hos dressurhopperne. Nummer to og ”udtaget til Eliteskue” blev kat.nr. 243, Plushorses Serenity e. Springbank II VH/ Goldfinger V.D.T født hos og ejet af Laila Meyer, Klippinge, som er et herligt føl der virkelig sprang i øjnene. Dagens vinder for hopperne blev et føl som virkelig havde det hele; type, charme og gode bevægelser, det var katalog nr. 253 Worres Nichoel e. Franklin / Aquilino, opdrættet og ejet af June og Mogens Worre-Jensen, Hårlev.

For hingstene gik reservepladsen til det dejlige føl, kat.nr. 248, Granly's Fiorano e. Fahrenheit/ Blue Hors Don Romantic, født hos og ejet af Linievejens Stald & Gårdbutik, Strøby. Med gode, rummelige og taktfaste bevægelser, blev andenpladsen indtaget af kat.nr. 241 Fredensdals Impressive e. Imposantos/ De Noir, avlet og ejet af Linda Falensteen og Martin Strande, Viby Sjælland. Glæden var stor, da den velbyggede kat.nr. 229, Springsborgs Ganeiro e. Janeiro Platinum/ Diamond Hit, født hos og ejet af Stutteri Springborg v/P & P Springborg, Skævinge, blev udnævnt som dagens vinder for dressurhingstene, føllet præsenterede sig i dag med en kæmpe udstråling.

Se kataloget her.

 

Ridehestens fotograf var i dag til stede, billederne kan ses her på siden i starten af den kommende uge!

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing