Højt niveau i 5- og 6-års championat

24-08-2023 16:42

Annika Knudsen Lorentsen

Både de 5- og 6-årige heste har nu været i aktion i deres første runde af årets Pavo og Dansk Ride Forbunds Championatsfinale i springning, og i begge årgange blev der leveret mange fejlfrie runder. I 6-års klassen vandt Mikkel Laursen med Emmett H DWB

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde med Fiorina Ask var blandt de fejlfrie i 5-års klassen. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Der er fuld gang i årets finalestævne i Pavo og Dansk Ride Forbunds championat, hvor de tre af fire årgange har været i aktion i deres første af de indledende kvalifikationer. Tidligere i dag gik 4-års hestene en stilspringning, mens både 5- og 6-års heste nu også har været i aktion. 

I 5-års klassen blev der redet efter metode B0, og når de har gået deres anden kvalifikation i morgen, er det de heste, der har gået fejlfrit i begge runder, der kommer til søndagens finale. I dag leverede hele 30 ud af de 40 tilmeldte en fejlfri runde, og det betyder også, at hvis de kan holde niveauet i morgen, er der chance for, at størstedelen af årets finalefelt ender i den endelige finale. 

Se hvilke heste der gik fejlfrit her. 

Copyright Ridehesten.com
Mikkel Laursen med Emmett H DWB. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Emmett H DWB bedst for 6-års
6-års hestene skulle modsat 5-års hestene ride en klasse, hvor der blev uddelt placeringer i dag. På en 130 cm høj bane efter metode B7 skulle de dyste om de bedste placeringer. 

Sejren tog Mikkel Laursen i sadlen på Emmett H DWB e. Emerald van't Ruytershof/ Cancara (opdr. Marie-Louise og Lars Wuldd Henriksen), efter han red en fejlfri runde næste to sekunder hurtigere end dagens næstbedste resultat. 

Copyright Ridehesten.com
Caroline Knudsen med Volstrups Ztarboy. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

I alt var der 25 ekvipager til start i 6-års klassen, og den næstbedste af dem var Caroline Knudsen med Volstrups Ztarboy e. Zirocco Blue/ Colman (opdr. Pia Höllander og Henning Jensen). På tredjepladsen blev det Jesper Meyenburg med Caius de Corlato Z e. Cicero Z/ Numero Uno, mens fjerdepladsen blev Konstantin Deeken Künnemann med Calando 108 e. Carridam/ Canturano. Den sidste placering i top-5 sikrede Frederikke Olivia de Linde Henriksen med Filippa Ask e. Favorit Ask/ Carthago (opdr. Stutteri Ask A/S). 

Copyright Ridehesten.com
Jesper Meyenburg med Caius de Corlato Z. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

I alt red 15 ekvipager fejlfrit i begge faser, og dermed blev det også til en start på 6-års championatet med et højt niveau. 

I både 5- og 6-års championatet går mindst 20 videre til finalen (samt ligeplacerede). Er der ikke 20 der rider fejlfrit i begge indledende klasser, er det de bedstplacerede med fejl ud fra en beregning af point, som I kan læse om her.

Resultat fra klassen.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner