Hold da op! Fuldt fart på fremragende 5-års (video)

16-10-2021 20:51

Annika Knudsen Lorentsen

Jacob Theodor Schmidt og Bøgegårdens Gladiator lagde stærkt ud i omspringningen i Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for 5-års heste, og selvom de følgende seks omspringningsekvipager gjorde sit, så lykkedes det ingen at slå den 17-årige sønderjyde af pinden

Det var et helt og særdeles højt niveau, som vi var vidne til i 5-års finalen her på Blue Hors, hvor dommerne skulle bedømme den ene gode hest efter den anden. Klassen blev afviklet som en stilspringning, hvor de bedste så mødtes i en omspringning på tid. 

Her fik syv ekvipager plads og de havde alle opnået 8,4 eller derover i stilkarakter i hovedrunden. Sejren gik til Jacob Theodor Schmidt med Bøgegårdens Gladiator e. Bøgegårdens Gladiola/Crelido (opdr. Stine og Jørgen Schmidt), som red som den første i omspringning. Her red den 17-årige rytter alt hvad han kunne og Gladiator var med på legen og gjorde alt for at komme fejlfrit rundt. Dette hurtige omspringningsridti tiden 30,57 sekunder,  som I kan se en del af i videoen nederst, sikrede altså ekvipagen sejren. Hør hvad Jacob havde at fortælle efter sejren i videoen lige nedenfor. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Tang Nielsen og Twilight. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Andenpladsen i klassen gik til Christian Tang Nielsen med den velspringende hoppe Twilight e. Favorit Ask/Lambrusco Ask (opdr. Bøje Aagaard Pedersen), som ligeledes var hurtige og fejlfrie i omspringningen. 

Copyright Ridehesten.com
Renée Ulvsbjerg og Berntstein. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Christian var skarpt forfulgt af Renée Ulvsbjerg med den smukke skimle Berntstein e. Clarimo/Lansing (opdr. Mathias Bernt Sørensen), som var fejlfrie og blot en my langsommere end Christian. Christian red i tiden 33,22 sekunder, mens Renée red i 33,68 sekunder. 

På fjerdepladsen blev det Adam Sparlund Olesen med Abba e. Bøgegårdens Apollo/Luganer (opdr. Lykkegaard ApS), mens femtepladsen blev Karen Møller Rohde med Evolution Ask DWB e. Zirocco Blue/Tannenhof's Cheenook (opdr. Linus Camitz). 

HER finder I resultaterne fra 5-års finalen, hvor der i alt var 10 placerede ekvipager. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen