Holdfinalen er absolut målet

28-07-2022 19:34

Annika Knudsen Lorentsen

Andreas Schou er en af de ryttere der skal ride VM i Herning, og han fortæller, at det første mål, er en finaleplads i holdkonkurrencen

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux ved OL 2021. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Nyheden fortsætter efter annoncen

Inden længe går det løs ved VM i Herning, hvor det danske springlandshold skal forsøge at ride nogle gode resultater i hus. 

En af de ryttere der møder op til mesterskabet i topform, er Andreas Schou, som de seneste måneder har leveret det ene topresultat efter det andet. Han er den af de danske springryttere der har mest mesterskabserfaring. Han har et OL på CV'et, han red VM i Caen i 2014 og så har han været med til de sidste syv europamesterskaber for senior, hvor hans bedste individuelle placering var en 9. plads i Aachen i 2015. 

– Vi skal håbe på, at der er tre ryttere der er gode hver dag, så vi kan få fordelt fejlene rigtigt i forhold til det samlede resultat. Det skal passe samme, og det skal flaske sig for holdet, men det er klart, at top-10 finalen absolut er målet, forklarer Andreas Schou og fortsætter: 

– Jeg synes, at det er længe siden, at vi har haft sådan et stærkt hold med stærke ryttere, og heste der har vist super form. 

Copyright Ridehesten.com
Det danske landshold. Fv.: Elitesportschef Janni Thermann, Lars Bak Andersen, Andreas Schou, Rikke Belinda Barker, Linnea Ericsson-Carey, Emil Hallundbæk og landstræner Bo K. Møller. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

De øvrige ryttere på det danske VM-hold er Linnea Ericsson-Carey, Emil Hallundbæk, Lars Bak Andersen og Rikke Belinda Barker.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Drømmer om individuel finale
Andreas har flere gange været i den individuelle finale ved et mesterskab, og det drømmer han også om at kunne i år. 

– For mit vedkommende, så drømmer jeg om at nå finalen. Kan jeg nå det mål, så er målet at ende i top-10, og er man i top-10, så er man ikke langt fra, at det er rigtig sjovt, fortæller Andreas, som i år har haft flere heste, der kandiderede til at være hans hest ved VM på hjemmebane. 

– Jeg har gerne villet have Independent kørt i stilling, hvis der skulle blive problemer med Darc de Lux, siger Andreas, som har besluttet at ride Darc de Lux til VM.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

– Han har mesterskaberfaringen fra både EM og OL, og det er en fordel, at hesten har prøvet det før. Men Independent har udviklet sig helt utroligt, og det er godt at vide, hvis der sker noget med Darc. Jeg har satset benhårdt på VM i Danmark år. Vi har talt om det i to-tre år – det har været emnet, hver gang hestefolk mødtes – så det er helt mærkeligt, at det er lige om lidt, det går løs.

Darc de Lux e. Darco/Contender var hesten som Andreas Schou red OL i Tokyo på sidste år, og også hesten han havde med til EM i Riesenbeck sidste år. Andreas er desuden flere gange blevet placeret i toppen af store Grand Prix-klasser netop med Darc de Lux tidligere på sæsonen. Hans anden hest Independent (swb) e. Diamant de Revel har knap så meget erfaring, men har de seneste måneder imponeret ved blandt andet at vinde den 5-stjernede Grand Prix i Sopot.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner