Holdguld til England, individuelt guld til Tyskland og god afslutning for Flarup

02-08-2021 10:39

Den afgørende ridebanespringning ved OL er i gang netop nu og vi har igen i dag allieret os med Jakob Binder Struck, som kommer med kommentarer i løbet af konkurrencen. Følg med her i nyheden hvor følger dagens konkurrence

Copyright Ridehesten.com
De tre individuelle medaljetagere. Fra venstre: Tom Mcewen, Julie Krajewski og Andrew Hoy. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Det er nu at det skal afgøres hvordan medaljerne skal fordele hos militaryrytterne. Ridebanespringningen står for døren og vi har igen allieret os med Jakob Binder Struck, som er vores ekspert for militarydisciplinen ved OL. Han vil i løbet af konkurrencen komme med kommentarer, der kan gøre os klogere på afholdelsen og resultaterne.

Man kan også se springningen på streamingtjenesten Discovery+ eller på tv-kanalen Eurosport 1.

Følg resultatet af klassen HER.

Fakta
Individuelt Top 5
  1. Julie Krajewski med Amande de b'Neville (Tyskland) - 26.00 strafpoint
  2. Tom Mcewen med Toledo de Kerser (Storbritannien) -  29.30 strafpoint
  3. Andrew Hoy med Vassily de Lassos (Australien) - 29.60 strafpoint
  4. Kazuma Tomoto med Vinci de la Vigne (Japan) - 31.90 strafpoint
  5. Oliver Townend med Ballaghmor Class (Storbritannien) -32.40 strafpoint

Se resultaterne HER.

SENESTE OPDATERING:

Klokken 15:55
Medaljerne er fordelt og miltaryrytterne er nu færdige ved dette OL. Gennem de sidste par dage har Jakob Binder Struck hjulpet os her på Ridehesten.com med kommentarer og som afsluttende fortæller han: 

– Blandt de 25 der sprang finalen, var det alle hestene der var godt springende, men med to runder var hestene ved at være trætte også indtræf der fejl hos nogle af dem. Det viste jo at det i den sidste ende kom an på om hestene havde det sidste der skulle til at komme fejlfrit igennem, specielt mentalt. Jeg synes det er vildt flot af Julia at hun formår at uddanne endnu en hest til niveau også oven i købet vinde guld, hatten af for det.

Klokken 14:45
De 25 bedste ryttere har nu været igennem anden runde, hvor de fem bedste i toppen lå uhyggeligt tæt. Der var derfor ikke plads til fejl og det fik britiske Oliver Townend at mærke. Inden dagens ridebanespringning lå han nemlig i front, men fejl på springbanen kostede ham den individuelle konkurrence. 

I holdkonkurrencen glippede medaljen for de ellers stærke tyskere, men Julie Krajewski på Amande de b'Neville formåede at holde hovedet koldt under dagens springning. Med lutter nulrunder i dag og blot en tidsfejl, sikrede hun sig guldmedaljen med samlet 26.00 strafpoints.

Britiske Tom Mcewen på Toledo de Kerser gik ind til anden runde på en foreløbig tredjeplads, men da Townend fejlede blev det til sølvmedalje for Mcewen som med en tidsfejl i springningen sluttede med 29.30 strafpoints. 

Efter gårsdagens terrænspringning lå australske Andrew Hoy på Vassily de Lassos på en syvendeplads, men da anden runde af ridebanespringningen var færdig, stod han med en bronzemedalje. Mens mange af de andre ryttere havde adskillige fejl på springbanen, lykkedes det nemlig ham som en af de eneste at ride fuldstændig fejlfrit i dag og han slutter derfor med 29.60 strafpoint.

Klokken 12:07
Alle ryttere har nu været gennem første runde og ingen af de absolut topryttere skuffede. Det betyder at England vinder guld for hold, mens Australien tager sølvet og Frankrig bronze. 

Individuelt skal de 25 bedste nu ride 2. runde som begynder klokken 13.45. Oliver Townend med Ballaghmor Class lå ellers i front, men en bom kostede den foreløbige førsteplads. Det betyder at tyske Julie Krajewski går i front, mens britterne Oliver Townend og Tom Mcewen følger efter. 

Copyright Ridehesten.com
Peter Flarup og Fascination. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Klokken 10:40
For Peter Flarup og Fascination e. Favorit Ask/Lando (opdr. Jørn-Ove Jørgensen) var resultatet af søndagens terræn lidt en skuffelse, hvor det blev til to stop. Peter udtalte efterfølgende at målet nu var at slutte godt af ved ridebanespringningen. Det lykkedes for ekvipagen som kom godt gennem dagen springbane, hvor et enkelt bom resulterede i fire fejl. Det betyder at de slutter med samlet 104.90 strafpoints. 

Jakob Binder Struck kommenterer:

– Det så jo rigtig fint ud. Ærgerligt med den ene bom, men Fascination så frisk ud efter terrænet i går. Hvis man tænker på hvordan de kom i mål i går og hvordan hesten sprang i dag, så må man virkelig tage hatten af for Peter. Flere af de andre heste så meget mere matte ud, i forhold til Fascination som så godt ud. Det samlede resultat kan man måske ikke bruge til så meget, men nu kan Peter se videre velvidende om han har en god hest med fremtiden for sig.

Copyright Ridehesten.com
Peter Flarup og Fascination. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Fakta
Om Jakob Binder Struck
  • Professionel militaryrytter 
  • Er bosat Schleswig-Holstein, Tyskland, hvor han er ansat hos Dirk Schrade Eventing
  • Er søn af holdleder for seniorrytterne i dressur, Anne-Mette Binder og Christian Struck der tidligere har været holdkaptajn for senior-militarylandsholdet
  • Har tidligere været ansat hos Katrinelund på Mors 
Copyright Ridehesten.com
Jakob Binder Struck. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen