Holte Rideklub har fokus på hestevelfærd og alsidighed

11-05-2021 19:02

Annika Knudsen Lorentsen

Holte Rideklub blev etableret tilbage i 1936, og igennem årene er klubben vokset til den klub, den er i dag. Der er omkring 500 medlemmer i klubben, hvor fokus er på hestevelfærd og alsidighed blandt klubbens medlemmer og de op til 110 heste, som klubben i alt kan rumme

Copyright Ridehesten.com
Ridehuset, da det var helt nybygget i 1970. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Holte Rideklub blev etableret tilbage i 1936, hvor 39 borgere fra byen afholdte en stiftende generalforsamling. I de oprindelige faciliteter var der blot plads til 13 heste, men i dag er klubben væsentligt større. 

I 1969 var de nuværende faciliteter nemlig klar til brug, og derfor råder klubben i dag over bokse til omkring 110 heste og to haller, samt diverse andre gode faciliteter. 

Copyright Ridehesten.com
En af dressurbanerne i klubben, som er helt nyrenoveret i 2020. Foto: Privat

Elevskolen betyder meget
Holte Rideklub har hver uge rigtig mange elevhold, og faktisk afvikles der i løbet af en uge 29 elevhold, som spænder over alt fra begynderhold til voksenhold, og til mere øvede hold. 

– Vi har plads til ca. 175 elever i elevskolen, og alt er fyldt op, og der er venteliste på langt de fleste hold, forklarer Bitten Vesterlund, som er daglig leder i klubben. 

– Vores rideskoleryttere har været helt fantastiske under de seneste nedlukninger. Her har de været loyale, og hjulpet os igennem, ved at betale for deres ridetimer, selvom de ikke har kunne komme til undervisning. Vi har forsøgt at være så kreative som muligt, så mange har kunne ride nogle gange uden undervisning, men blot under opsyn. Nu kører rideskolen heldigvis på fuld kraft igen udendørs, og vores ryttere rider gerne i al slags vejr. 

Fakta
Fakta om Holte Rideklub
  • Klubben blev grundlagt i 1936
  • I 1969 blev de nuværende faciliteter indviet
  • Klubben har ca. 500 medlemmer
  • Der kan være op til 110 heste i klubben
  • Der er opstaldere til alderen fra 10 til 79 år
  • Rytterne repræsenterer et bredt udsnit af discipliner, lige fra dressur til jagt

Aktiv stævnearrangør
Klubben er også en aktiv stævnearrangør, og der afholdes klubber på flere niveauer i klubben. 

– Vi afholder typisk 2-3 større stævner i springning og dressur, og derudover holdet vi mindre sløjfestævner og klubstævner, når det kan lade sig gøre, forklarer Bitten Vesterlund, og fortsætter:

–Sidste år fik vi renoveret vores udendørsbaner, så vi håber på, at vi fremover kan få gang i flere udendørsarrangementer. Vi har heldigvis en del frivillige ildsjæle, som også står for at arrangere ting som rid for dommer og clinics. 

– Vi er meget stolte af, at vi kan leve op til kravene fra rideforbundet [Bitten Vestergaard]

Rideforbundets certificeringer
Holte Rideklub er også blevet certificeret under Dansk Ride Forbund, efter at forbundet har indført en ny certificeringsordning. 

– Vi har før haft kig på certificeringer, men det var for administrativt tungt for os, med den gamle ordning. Men nu hvor ordningen er blevet opgraderet, har vi søgt, og fået certificeringerne i elevskole og sikkerhed, forklarer Bitten Vesterlund, og fortsætter:

– Elevskole-certificeringen handler meget om undervisningskvalitet, sikkerhed og hestevelfærd, og vi levede i forvejen op til stort set alle krav i certificeringen. Vi har de sidste år arbjedet meget med at forbedre forholdene for vores heste og ponyer, og haft sikkerhed som et fokusområde for hele klubben. 

Copyright Ridehesten.com
Klubbens springbane, som også blev renoveret i 2020. Her ses Alberte Studsgaard og Vicky Mathisen, som får undervisning af Andreas Künnemann. Foto: Privat

Netop derfor var alting også næsten på plads, da klubben valgte at søge om de to certificeringer hos Dansk Ride Forbund. 

– Vi er meget stolte af, at vi kan leve op til kravene fra rideforbundet, og vi gælder os til at få sat certificeringsdiplomerne op i  stalden. 

Copyright Ridehesten.com
Klubbens store ridehus, hvor der er en café tilknyttet, hvor man kan sidde med udsigt til ridehuset. Foto: Privat

Hestene er en prioritet
Det er vigtigt for Holte Rideklub, at der er stor fokus på hestevelfærd, på alsidighed i klubben, og på at passe på de gode faciliteter, som klubben råder over. 

– Vi har gennem de sidste år gjort meget for at optimere trivslen hos vores heste, og vi har derfor ændret nogle rutiner, forklarer Bitten Vesterlund, og fortsætter:

– Det indebærer blandt andet, at hestene får hø og wrap tildelt tre gange dagligt, ligesom man kan vælge alle former for ekstra ydelser til sin hest. Det gælder både gåture, skridtbånd og longering, og på den måde kan ejer være tryg ved, at hesten får motion, selvom de selv er forhindret i at komme. Det har særligt været aktuelt flere gange under corona, hvor hele familier pludseligt har været forhindret i at komme, på grund af isolation og lignende. 

Klubbens historie er ret unik, og i den vedhæftede PDF nedenfor, kan man blandt andet læse om opførelsen af den hal, som klubben fik opført i 1969, og som man altså kunne fejre 50 års jubilæum for i 2019. 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing