Husk at "Gå med i Lunden" til Derbyweekend

26-08-2016 13:30

Jesper Elbæk

Charlottenlund Travbane byder på årets i særklasse største løbsarrangement i hele 2016, når Derbyweekenden står for døren med 13 løb om lørdagen og 13 løb om søndagen. Det hele krydres med en omfattende hesteauktion på York Stutteri ved Hørsholm lørdag aften.

Copyright Ridehesten.com
Dansk Trav Derby 2015 lige efter start. Den senere Derbyvinder, Winston Sisa, i verdensrekordtid tog en rolig start nede i feltet, og ses med sort og grøn kusk. (Foto: Burt Seeger)

"Gå med i Lunden" lyder en gammel sang. Og vendingen gælder i særlig grad i den kommende weekend, hvor der er Derby på programmet. Lørdag køres Dansk Hoppe Derby med Danmarks allerbedste 4-årige hopper på startlisten, og søndag gælder det så Dansk Trav Derby, som er det mest prestigefyldte man overhovedet kan vinde som hesteejer.

Weekenden igennem er der topsport for publikum, og der er noget for enhver smag. Der er utallige madboder og udskænkningssteder på Lundens areal, og man kan vælge at følge løbene fra første parket nede ved rækværket, på den åbne tribune med godt overblik, i Lundens panoramarestaurant eller i banens Pitstop. Lunden har også ansat mange sælgere med mobile spilleterminaler, så gæsterne får spændingen ved spillet med i oplevelsen.

Vejret bliver fremragende, og der er alle muligheder for at få en god oplevelse, uanset på hvilket niveau man ønsker at overvære løbene.

Det sportslige er naturligvis i centrum, selv om der er noget for alle på Lunden. I Dansk Hoppe Derby hedder favoritterne Amulet, Amalie Bork, Angelina og Awesome Annie, mens der er i Dansk Trav Derby er en kæmpefavorit i form af hesten Axel. Ikke kun ligner hesten Tarok, den bliver også lige så stor favorit i totalisatoren. De komplette startlister findes herunder.

Copyright Ridehesten.com
Billedskønne Axel er storfavorit til sejren i Dansk Trav Derby 2016. Det vil i givet fald være kusken René Kjærs første Derbysejr. Løbet køres søndag eftermiddag. (Foto: Ole Hindby)

Løbene lørdag starter kl. 12.15 og søndag er det kl. 12.45. Allerede i dag fredag tyvstartes der - eller varmes op om man vil - med ni travløb. Travbanen ligger på Traverbanevej 10, 2920 Charlottenlund, og man kan finde meget mere info ved at besøge Lundens hjemmeside på www.travbanen.dk.

Lørdag aften kan der gøres gode hestehandler ved Derbyauktionen på York Stutteri ved Hørsholm. Læs meget mere om dette arrangement på www.dtc-auktion.dk. Derbyfavoritten Axel blev i øvrigt købt på åringsauktion i Aalborg i 2013 for 65.000 kr. I skrivende stund har Axel tjent 1.070.500 kr. og er som nævnt storfavorit til at vinde førstepræmien i Dansk Trav Derby på 560.000 kr.

Det er hobbytrænerne Ellen Piltoft og Karsten Holm, der træner Axel til daglig, i godt samarbejde med de professionelle travtrænere René Kjær, Billund, og Henrik Lønborg, Århus.
 

Startliste Dansk Trav Derby 2016

1. Anton Tinghøj/Knud Mønster
2. Amazing Dynamite/Ken Ecce
3. Alex Trøjborg/Christoffer Eriksson
4. Aron The Baron/Birger Jørgensen
5. Axel/René Kjær
6. Andre Ward/Steen Juul
7. Apollo Damgård/Axel Jacobsen
8. A Delicious One/Henrik Lønborg
9. Apapmand/Anders F. Jensen
10. And Here I Am/Peter Untersteiner
11. Armani V P/Jeppe Juel
12. Albatros/Marc Bæk Nielsen

Startliste Dansk Hoppe Derby 2016

1 Amazing Queen/Bent Svendsen
2 Amalie Bork/Morten Friis
3 Amulet/Birger Jørgensen
4 Angelina/Jeppe Juel
5 Angie Simoni/Bo Falsig
6 April Hydrup/Dennis Kristiansen
7 Above From De Hess/Søren Johansson
8 Alongcameaspider/Jörgen Sjunnesson
9 Awesome Annie/Christoffer Eriksson
10 Avenue Boulevard/René Kjær
11 Adele La Marc/Nicolaj Andersen
12 Another C N/Flemming Jensen

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald