Hvad er Talent Syd?

18-02-2020 15:47

Caroline Marker

Talent Syd er skabt med formålet om at fremme springsporten i Distrikt 8 i Sønderjylland. Her skal Talent syd udvikle sporten og dygtiggøre rytterne. Det skal gøres ved at samle distrikt 8's 20-25 bedste springryttere i alderen 12 til 25 år, der rider MB og opefter.

Copyright Ridehesten.com
Hele Talent Syd sammen med Lars Bak Andersen og Sønke Iversen. Foto: Privat

Talent syd er bygget op omkring rideforbundets ”ambition 2022” og dermed de fire strategiske mål:

  1. Fastholdelse og rekruttering
  2. Uddannelse
  3. Frivillighed
  4. Elite

På bloggen fortæller vi om vores dagligdag som ung springrytter og deltager i Talent Syd.

Copyright Ridehesten.com
Caroline Skaarup Marker og Horatio. Foto: Privat

Hvem er vi/Os Bag bloggen?
Jeg hedder Caroline Skaarup Marker og jeg er 18 år. Jeg har springhesten Horatio på 11 år. Jeg har haft Horatio i ca. 2 år og til daglig springer jeg hos Lars Trier Kjøller og rider dressurundervisning hos Anja Petersen. Jeg kommer fra en rigtig hestefamilie, hvor vi altid har haft med heste at gøre og jeg har redet i ca. 15 år. Jeg rider for Gråsten Rideklub af 2004, hvor der primært er dressurryttere og dressurundervisning. Derfor er jeg super glad for at være en del af Talent Syd, hvor jeg får rytterkammerater der også går til springning. 

Copyright Ridehesten.com
Victoria Sophia Hjorth-Madsen og Catwalk W. Foto: Privat

Jeg hedder Victoria Sophia Hjorth-Madsen og er 16 år gammel. Lige nu har jeg 3 konkurrence heste - og 2 unge heste på vej. Sammen med min ene hest Catwalk V har jeg redet 145 i Tyskland, til vores første stævne med det nye talent syd hold. Til dagligt rider jeg undervisning ved Lars Trier Kjøller, derudover får jeg hjælp af min mor til dressuren derhjemme. Min familie er en rigtig hestefamilie, da min mor også har redet siden hun var helt ung og min papfar driver stutteri Schultz. Det betyder også at jeg har rigtig meget opbakning hjemmefra, plus jeg har mulighed for at have mine heste derhjemme. - Talent Syd er for mig en mulighed for at træne med andre, som har samme ambitioner som mig. Udover det, er det også en mulighed for at få et andet perspektiv, og andre hjælpemidler til min daglige træning med hestene.

Træningssamling i januar:
Den første weekend i januar havde vi den første træningssamling. Her var 25 inviteret til at deltage i undervisningen hos Lars Bak Andersen. Den første dag var en slags optagelsesprøve, hvor vi red på hold af 3 ryttere i ca. 1 time. Her oplevede vi, at der var et særligt fokus grundridning og grundgalop. Der blev arbejdet med bomtræning og overgange, med henblik på at få hesten til at arbejde med hele kroppen og især bagparten. Det synes jeg ikke var svært, da det er meget det jeg arbejder på i min egen træning. Efter at undervisningstimen var slut, var vi alle meget nervøse for om vi nu kom med i Talent Syd. Men underviser Lars Bak Andersen var positiv overrasket og næsten alle inviterede ryttere blev en del af Talent Syd.

2 dage før der skulle være optagelsesprøve, blev min egen hest skadet. Jeg stod i et kæmpe problem, eftersom at man skulle ride med for at blive en del af Talent Syd. Heldigvis har jeg verdens bedste træner Lars Trier Kjøller, der gav mig lov til at låne hans søde hest Harskamp også kendt som Holger. Selvom jeg kun havde redet Holger en gang før, var han så sød at have med og klarede opgaven til UG og jeg er nu en del af Talent Syd.

- Caroline

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner