Hvem skal i Superligæn 2012?

22-09-2011 18:45

Britt Carlsen

I denne weekend bliver det afgjort, hvilke nationer skal ride med i Superligæn til næste år, idet der er finale i Promotional League den kommende weekend i Barcelona
Copyright Ridehesten.com
Kan det mon lykkes for den svenske holdkaptajn, Malin Baryard-Johnsson at lede det svenske hold til sejr i Barcelona på søndag, og dermed opnå adgang til Superligaen? (Foto: Ridehesten)

På søndag bliver det afgjort hvilke nationer, som næste år skal konkurrere i springsportens fornemmeste klasse, Superligæn eller FEI Nations Cup, som den hedder. Vinderen af finalen, der rides i Barcelona på søndag, kommer til at konkurrere mod Tyskland, England, Frankring, Irland, Holland, Belgien og Schweiz, der har vundeet Promotional League serien og allerede nu er sikret en plads i Superligæn. De spanske værter er blandt de syv nationer, som skal kæmpe om en plads i Superligæn, men det kræver en sejr på søndag. Canadierne stiller i stærk opstilling anført af OL-guldvinder Eric Lamaze. Italien, Polen, Rusland, Ukraine er med i kampen om førstepladsen, men de skal forbi Sverige for at nå det mål. Svenskerne har behov for at komme tilbage i Superligæn, som en forberedelse til OL i London, da svenskerne ved EM i Madrid sidste uge opnåede den eftertragtede kvalifikation. Det er svenskerne med Svante Johansson, Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson og Angelica Augustsson, som er favoritter til sejren. Danmarks superligadeltagelse i år kom netop i hus via en sejr i Promotional League finalen i Barcelona sidste år. Danskerne kunne ikke fastholde deres plads i superligæn, og sammen med USA, der blev næstsidst, skal Danmark næste år ride i den næstbedste række.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner