Hverdagstræning med Merrald

15-10-2023 17:12

I en mini-clinic viste Nanna Skodborg Merrald sammen med Blue Hors St. Schufro, hvordan deres træning ser ud i hverdagen 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors St. Schufro. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Selvom programmet i går var tæt pakket til dressurstævnet med Pavo og DRF's championatsfinaler på Blue Hors, nåede Nanna Skodborg Merrald alligevel at afholde en lille clinic sammen med Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior/ Blue Hors Don Schufro.

Nanna lagde i clinicen vægt på at vise, hvordan den daglige træning med hestene foregik. Den daglige træning indebærer nemlig langt fra kun Grand Prix-øvelser for Nanna og St. Schufro. Hun fortæller om deres kommende træningsforløb frem mod World Cuppen i Lyon, Frankrig, der finder sted om tre uger fra d. 1. - 5. november. 

– Jeg synes, det er vigtigt, at hestene ikke altid går på samme niveau. Jeg mærker, at efter de perioder, hvor han har fået lov til at køle lidt ned, virker han rigtig glad. 

Overgange fra skridt til trav er et redskab, som Nanna anvender meget for at skærpe hestens signaler og sikre, at de grundlæggende knapper er på plads. På den måde bliver overgangen fra skridt og op i passage lettere i Grand Prix-programmet, fordi det er en del af repertoiret i den daglige træning. 

– Det er en god måde at samle lidt af de lette point på. Jeg lægger tit overgangen fra skridt til trav ind i min træning. Når jeg så skal lave det i programmet, så minder det lidt om det, vi gør til hverdag. Det tænker jeg egentlig, at man kan tænke ind i alle programmer.

Copyright Ridehesten.com
Nanne brugte trænede overgange og diagonaler uden changementer med St. Schufro. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

St. Schufro reagerer lydhør for Nannas signaler, mens hun træner de simple, men vigtige overgange. For Nanna handler det om at hente hvert et point i programmet, og det er netop ved at have styr på småtingene, at man henter de sidste point, fortæller hun. Nanna har redet undervisning Michael Søgaard de sidste 15 år, og han spiller forsat en stor rolle i Nannas daglige træning. Han fremhæver også vigtigheden af, at grundtræningen er på plads. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Som regel når Michael kommer og skal undervise mig, så spørger han mig lige, hvornår har du sidst haft midterlinjer og diagonaler med i din opvarmning?  

I træningen med Grand Prix-hestene kan de simple øvelser som diagonaler og midterlinjer hurtigt forsvinde lidt til fordel for de svære Grand Prix-øvelser, men for Nanna er det en vigtig del af forberedelsen til de svære øvelser. 

Jeg prøver ikke at spille alt for mange kilometer på en 20 meter volte. Jeg prøver at tage diagonalerne ind i min opvarmning og sørger for, at han går lige og lytter til mig på diagonalen, før jeg begynder at lave mine serier. Mange dage er det sådan, jeg forbereder mine changementer.

Fra kortsiden får Nanna at vide, at der kun er få minutter tilbage. - Ellers ryger St. Schufro med på auktionen, bliver der sagt. Blue Hors efterårsauktion skal nemlig til at begynde om få minutter. 

Nanna runder derfor clinicen af sammen med St. Schufro, der virker begejstret for den løftede stemning i hallen. Hun understreger til sidst, at det handler om at have grundsignalerne på plads. 

– Tænd-sluk-knappen er uhyre vigtig. 

Copyright Ridehesten.com
Nanna viste, hvordan hun trænede arbejdspirouetter på midterlinjen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner