Hvor mange hatte har Svend Ove Jensen egentligt?

09-09-2021 13:04

Christine Krogh Frausing
Skribent

Manden med stråhatten fra Grenå, Svend Ove Jensen, har været med i dansk hesteavl, allerede før avlsforeningen Dansk Varmblod blev stiftet. I mere end 50 år har Svend Ove været en del af avlen i Danmark. Svend Ove kommenterer her på udviklingen i, hvordan man ønsker en sportshest

Copyright Ridehesten.com
Svend Ove Jensen. Foto: Ridehesten.com / Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Svend Ove Jensen på 86 år er fra Grenå, og er kendt for altid at bære hat. Vi mødte ham lørdag på Vilhelmsborg, hvor der blev afholdt Pavo og DRF's Championat for 4-, 5-, 6-, og 7-års heste. Svend Ove har været en del af Dansk hesteavl, allerede inden avlsforeningen Dansk Varmblod blev stiftet. I 1962 blev Danmarks første avlsforening for moderne hesteavl stiftet. Avlsforeningen blev kaldt Dansk Sportsheste Avlsforbund. I slutningen af 70'erne valgte man at lægge Dansk Sportsheste Avlsforbund sammen med Danmarks Lette Hesteavl, og i 1980 blev man enige om sammenslutningens navn, nemlig Dansk Varmblod.

Det var først i 1989 at Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg åbnede, og inden da hørte avlen hjemme i Skanderborg. 

Den danske sportshest er blevet mere ædel 

Svend Ove sidder med den obligatoriske stråhat, og ser Pavo og DRF's 4-års championat. Svend Ove har ikke selv heste med, men observerer de 48 heste der stilles til start i championatet. 

– Man er gennem årene blevet mere kritisk med hestene. Den ønskede sporthest skal i dag være meget højtstillet, og elegant, med luft under sig, forklarer Svend Ove. 

Desuden fortæller han om, at det er blevet meget sværere at være hesteavler, da køberne er begyndt at stille meget høje krav til hestene.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Om det er købeloven ved jeg ikke, men det er utroligt svært at sælge heste i dagens Danmark, fordi køberne stiller tårnhøje krav. Heste skal scannes og røntgenfotograferes uden en eneste lille anmærkning. Sådan var det ikke før i tiden, siger Svend Ove.

Copyright Ridehesten.com
Grand Prix hoppen, Audina, som Svend Ove har avlet. Foto: Ridehesten /
Fakta
  • I 1995 fik to af Svend Ove Jensens hopper guldmedalje ved Elitehoppe Skuet. Den første guldmedalje af de to, fik Svend Ove da han stillede en afkomssamling efter stamhoppen Alley-Cat, der fik 24 point. Den anden guldmedalje gik til hoppen Le Fantastique.
  • Ét af Svend Oves afkom er Grand- Prix hoppen Audina, der er avlet på hoppen Alley-Cat, og har Michellino til far.

Kend ham på hatten

Har du set Svend Ove uden hat, så har du nok set forkert. Hatten er nemlig hans kendetegn, men de findes i mange afskygninger. Se bare nogen af dem, i billederne i artiklen.

Svend Ove har allerede lagt en plan for, hvor de skal ende når han en gang ikke er her mere. Hør hvor mange han har, og hvor de ender, i videoen

 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen