Imponerende 3-års årgang

09-03-2017 13:44

Britt Carlsen

Så har vi fået det første indtryk af den nye årgang potentielle avlshingste, de 3-årige spring- og dressurbetonede hingste har været fremvist på fast bund for fulde huse

Nyheden fortsætter efter annoncen

De hjemlige avlere og hingsteholdere kan være særdeles godt tilfredse med den nye årgang af potentielle unghingste. Flere danskavlede hingste strålede i en iøvrigt flot kollektion, der er supplereret med interessante indkøb fra de udenlandske hingstekåringer og blandt dem et par fløj- og præmiehingste. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fælles for både spring- og dressurhingstene  er, at der er mange topmoderne, udtryksfulde hingste i kollektionen - hingste som ville have pyntet på de udenlandske kåringspladser. 
Der var næsten fuld hus i hal E, Danish Computer Group Arena under mønstringen af de 3-årige hingste på fast bund. Et par af hingstene fik publikums begejstring at høre, og største bifald blev Fredensdals Fifty Cent og Blue Hors Overgaard's Zackerey til del. Zackerey, der begejstrede publikum ved kåringen i Oldenburg i november er opdrættet af Tove og Ove Møller Nørgaard og ejet af Blue Hors, han er efter Blue Hors Zack/Sandro Hit. 
Fredensdals Fifty Cent e. Franziskus/Donnerball (opdr. Linda Falensteen og Martin Strande) indkøbte landstræner for dressurrytterne, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein på elitefølauktionen, og nu har hun en potentiel avlshingst i stalden.

Dommerne har i dag bedømt hingstenes eksteriør og benstilling, og senere i dag skal de 4-års og ældre hingste vises under rytter. De 3-årige hingste holder fri resten af dagen, men i morgen skal de dressurbetonede hingste vises løse, mens de springbetonede hingste skal løsspringe og herefter bedømmes i longearbejdet. 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen