Ingen norske ekvipager i championatsfinalerne

09-10-2013 13:44

En fejlagtig nyhed på baggrund af forkerte oplysninger har ført til undren i den danske hesteverden – heldigvis viser det sig, at denne undren er ganske ubegrundet

Copyright Ridehesten.com
Silje Bakken og Tailormade Attention var med helt fremme ved Dansk Ride Forbunds championat for unge dressurheste i 2012 og blev placeret som nummer to blandt 4-års hestene. I år er de blandt de norske ekvipager, der er inviteret til at ride under JBK-stævnet.

Den 3. oktober bragte Ridehesten.com en nyhed med overskriften ’Norske ekvipager udtaget til Odense’, hvor der stod, at en række norske ekvipager var blevet udtaget til at deltage ved Dansk Ride Forbunds championatsfinaler for ungheste ved JBK-stævnet i Odense den 15.-17. oktober.

Den nyhed har naturligvis fremkaldt en del rynkede pander i den danske hesteverden, for hvordan kunne et antal norske ekvipager snige sig uden om de gængse kvalifikationer og direkte i finalen i championatet for ungheste?

Det klargør Dansk Ride Forbund nu, for der har været tale om en misforståelse og de danske ryttere, avlere mv. har heldigvis intet at være bekymrede over.

Faktum er:

  • Dansk Ride forbund har ikke udtaget eller inviteret norske ryttere til at deltage i finalen i championatet for unge dressur- og springheste.
  • JBK Horse Shows har inviteret et antal norske ryttere til at ride under stævnet. De deltager ikke i Dansk Ride Forbunds championat for unge dressur- og springheste, men rider udenfor konkurrencerne.
  • Dansk Ride Forbund har en fast flerårig kontraktlig aftale med JBK Horse Shows om antal deltagere i finaleklasserne for de to discipliner. Antallet er fastlagt af Dansk Ride Forbund bl.a. på baggrund af ønsket om at sikre en god kvalitet for Dansk Ride Forbunds championat for unge dressur- og springheste. JBK Horse Shows’ aftale med andre parter om at ride ved stævnet har ingen indflydelse på antallet af finaledeltagere ved Dansk Ride Forbund championat for unge dressur- og springheste.

Læs mere om Dansk Ride Forbunds championat for unge dressur- og springheste her.

Læs mere om JBK-stævnet her.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald