International konkurrencehoppe kåret under NBC

08-07-2019 15:08
Avl

Dansk Varmblods en-dommerkåring åbner for mange muligheder. Senest har den internationale Grand Prix-dressurrytter fra USA, Heather Blitz, fået sin tyske dressurhoppe kåret i Dansk Varmblod under NBC-stævnet på Vilhelmsborg

Copyright Ridehesten.com
Hoppen Semper Fidelis blev kåret på Vilhelmsborg under sit stævnedeltagelse med amerikanske Heather Blitz.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den amerikanske Grand Prix-dressurrytter, Heather Blitz, der tidligere har været bosat i Danmark og har redet mange DV-heste op til Grand Prix, startede CDI på Vilhelmsborg under de nordiske mesterskaber sidst i juni måned.

Blandt de konkurrenceheste, hun havde medbragt, var den 13-årige oldenburgerhoppe Semper Fidelis e. Sir Donnerhall I/ Welt Hit II, der i år er blevet mor til et hoppeføl e. Quaterhit, som hun ønsker registreret i Dansk Varmblod. Derfor ønskede Heather også hoppen kåret i Dansk Varmblod, og det skulle vise sig at være en utrolig let sag.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblods nye system om en-dommerkåring af hopper, enten hjemme eller på en stævneplads, har åbnet for denne mulighed. Ved de nordiske mesterskaber på Vilhelmsborg var en af Dansk Varmblods dommere til stede, og derfor var muligt at imødekomme hesteejerens ønske.

– Da jeg alligevel var på stævnepladsen med hoppen, så var det genialt, at hun kunne kåres i DV, og det var meget nemt for begge parter, fortæller Heather Blitz.

Da hoppen så rigeligt har rideresultater til at gøre sig fortjent et "R", så kunne hun kåres direkte i RDH. Har du lyst til at vide mere om mulighederne for at få kåret hopper under denne enkle kåringsform, så læs f.eks. artiklen "Få din ridehest kåret - derhjemme" i magasinet Ridehesten 11/2018 på s. 54, hvor den danske OL-rytter Anna Kasprzak fortæller om sine erfaringer.

Info

Én-dommerkåring
Der er mulighed for én-dommer-kåring på opstaldningsstedet, foretaget af én dommer fra Dansk Varmblods dommerliste. Der foretages en lineær registrering og gives karakterer for eksteriør og lemmer, men gangarter/springevner bedømmes ikke. Hoppen kan højest opnå kåring i DS, med mindre den har rideresultater, der berettiger til et ”R”. I så fald er der mulighed for kåring i RDH. Én-dommer-kåringen markeres med en stjerne foran kåringsgraden, f.eks. *DS. Omkåring af tidligere kårede hopper kan ikke finde sted ved én-dommer-kåring. Dog må hopper, der er blevet én-dommer-kåret, gerne stille til omkåring samme år, idet gangarter/springevner ikke er bedømt. Hoppeejeren betaler udgifterne ved denne særfremstilling.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen