Iron hos Cathrine Laudrup-Dufour

15-10-2022 09:09

Den 5-årige Iron, tidligere avlshingst hos Helgstrand Dressage, er solgt til den engelske familie Pidgley og er nu i ridning hos Cathrine Laudrup-Dufour, der er Annabelle Pidgleys træner

Nyheden fortsætter efter annoncen

Allerede som ung gjorde den gudesmukke Iron efter Ibiza/Hohenstein (opdr. Nedergaard Dressage v/ Vicky og Jørgen Nedergaard) sig positivt bemærket, hvor han overlegent løb med titlen fløjhingst ved Dansk Varmblods hingstekåring. Sidenhen har han vist sit værd på konkurrencebanerne med imponerende resultater til følge, og er nu klar til at tage næste skridt i sin karriere sammen med Cathrine Laudrup-Dufour.

Familien Pidgley har allerede flere heste fra Helgstrand i stalden; Sultan des Paluds efter Soliman/De Niro, Espe efter Escolar/Dimaggio og ikke mindst Vamos Amigos efter Vivaldi/Hotline, der var en del af det danske hold, der vandt guld ved Verdensmesterskaberne i Herning i år under Helgstrands samarbejdspartner, Cathrine Laudrup-Dufour. Annabella, datter af Sarah Pidgley, har netop overtaget tøjlerne på Vamos Amigos, mens Cathrine – Annabellas træner igennem lang tid – nu får ansvaret for den videre uddannelse af Iron.

– Jeg har sammen med Annabella prøvet Iron og fra første ridetur var vi begge helt forelskede i ham. Uendelig power, balance og ridelighed hos den fantastiske hingst. Jeg føler mig ekstremt heldig, at det er mig som skal stå for den videre uddannelse, og håber meget, at vi sammen skal på en lang rejse mod topsporten. Han er en af de bedste ungheste, som jeg har redet, udtaler Cathrine Laudrup-Dufour.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Iron vandt i sommers kvalifikationen til det danske unghestechampionat suverænt med en score på 94,6 og dermed topkarakterer over hele linjen, der vidner om hans imponerende bevægelsesmønster, uovertrufne ridelighed og ikke mindst lovende fremtid. Senere på sommeren gik han en af sine bedste ture ved udtagelsen til det prestigefyldte unghesteverdensmesterskab, men trods sine overlegne kvaliteter gik han desværre ikke videre.

Copyright Ridehesten.com
Iron og Mette Sejbjerg Jensen. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

– Det var naturligvis en stor skuffelse, at Iron ikke blev udtaget til UVM. Men at en af verdens bedste ryttere i samråd med sin elev vælger denne unghest siger vel det hele. Her har vi en hest med et helt exceptionelt potentiale, der blot venter på at blive forløst. Familien Pidgley er heldige at have Cathrine, som kan bygge oven på det flotte fundament, som Mette Sejbjerg har skabt. Han er en unik hest, der bare skal have tiden til at udvikle sig og blive stærk. Jeg glæder mig til at se, hvad Cathrine og Annabella sammen kan udrette, for denne hest har ingen svagheder, det er helt sikkert, fortæller Andreas Helgstrand.

/Pressemeddelelse

Copyright Ridehesten.com
Iron og Mette Sejbjerg Jensen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner