Isabell Werth i ny dopingsag

06-11-2013 14:08

Efter Isabell Werths hest El Santo testede positiv ved dopingkontrol i juli 2012 startede en ny dopingsag for den kendte tyske dressurrytter. Det Tyske Rideforbund har besluttet at suspendere hende fra deltagelse i konkurrencer i en periode på 6 måneder - en dom som rytteren vil appellere

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og El Santo.

Ifølge Isabell Werth havde hendes hest El Santo drukket forurenet vand, idet vandsystemet i stalden var i stykker. Medicinen skulle på den måde være kommet fra El Santos boksnabo Warum Nicht, der på daværende tidspunkt blev behandlet for mavesår. Flere undersøgelser tyder dog på, at dette er temmelig usandsynligt. Derfor har rideforbundet valgt at suspendere Werth fra konkurrencer i seks måneder. Hvis en frifindelse skal kunne finde sted, skal Werth kunne bevise med minimum 50% pålidelighed, at vandforureningen kan være årsagen.

Dette er den anden dopingsag, Werth er fundet skyldig i. I 2009 blev Whisper testet positiv for fluphenazin. Dengang blev hun suspenderet 6 måneder af FEI, og det tyske rideforbund lagde derudover 6 måneder oveni.

Accepterer Werth de 6 måneders suspension, vil hun ikke være i stand til at stille med Lezard i årets finale af Nürnberger Burgpokal. I et interview med St. Georg har Werth bekræftet, at hun vil appellere dommen.

- Først vil vi afvente på dokumentation for den første afgørelse. Efter at vi har læst dokumentationen, vil vi appellere og gå til voldgiftsretten, udtaler Werth.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen