Jægere har skudt avlshoppen Calicia Møgelvang

21-10-2019 11:07

Annika Knudsen Lorentsen

OBS: Voldsomme billeder i artiklen. Den 11. oktober blev en tragisk dag for hesteavler Jan Jensen, som netop var taget afsted på ferie til Afrika, han fik nemlig et opkald om, at hans bedste hoppe var død

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Den 10. oktober skulle være begyndelse på to ugers dejlig ferie, hvor jeg kl. 10 efterlod mine fem heste på en mark i skønne omgivelser, fortæller Jan Jensen og fortsætter:

– Dagen efter blev jeg ringet op af min søn, der fortalte, at min bedste hoppe var død. Det kunne jeg ikke forstå, så jeg fik dem derhjemme til at hente hoppen, som viste sig at være skudt.

Jan Jansen har efterfølgende fundet ud af at to jægere havde nedskudt otte krondyr der var løbet ud af deres indhegning og ind over Jans mark. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– De skød krondyrene igennem halsen, nok for at få mest kød ud af dem, og en af kuglerne var gået videre og havde ramt min hoppe, fortæller Jan. 

Jægeren som har skudt hoppen har indrømmet overfor politiet, men først efter nogle dage fandt Jan og politiet ud af hvem det var. 

– Først da vi så skudhullet tænkte vi på at det var jægere, det havde jeg ikke i min vildeste fantasi troet kunne ske. Jeg er meget vred og ked af det, og særligt fordi min hoppe har lidt en lang og smertefuld død, da hun er død af de indre blødninger, som skudet har foresaget. Hoppen var iøvrigt drægtig. 

Jan er stadig ude og rejse, og når han kommer hjem, er det til et hjem uden hans fantastisk avlshoppe Calicia Møgelvang, som er mor til flere gode afkom. Heriblandt Møgelvangs Ferrari, som netop har gået championatsfinaler for 6 års heste i dressur. Af andre afkom kan nævnes RDH-hoppen Cindy Møgelvang, som er S-hest i dressur, Dex Møgelvang, som er A-hest i dressur og Sambi Møgelvang, som er B-hest i springning. I alt har hoppen 12 afkom med en række forskellige hingste, selv var hun efter Come Back II/ Wersal og kåret i hovedstambogen hos Dansk Varmblod. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen