Jan Pedersen i Nordjyske Stiftstidende

24-02-2020 11:28

Nordjyske Stiftstidende bringer i dag en flot artikel om Jan Pedersen, der er hesteavler, mangeårig formand for Dansk Varmblod og WBFSH og en af de store kræfter bag hingstekåringen

Copyright Ridehesten.com
Dagens artikel i Nordjyske om Jan Pedesen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dagens udgave af Nordjyske Stiftsstidende finder man en flot dobbeltsidet artikel om Jan Pedersen under overskriften "Pensioneret gymnasielærer er Danmarks hesteboss". Den 65-årige himmerlænding kendes af mange i hesteverdenen som Dansk Varmblods formand igennem 26 år og som en af hovedkræfterne i dansk og international hesteavl på forskellige platforme. Jan Pedersen, der selv har avlet rideheste i over 40 år, er også igennem to årtier præsident for den internationale paraplyorganisation World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH), lige som han igennem sit virke i Dansk Varmblod har været en af de store drivkræfter bag hingstekåringen i Herning i mange år.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I artiklen fortæller den tidligere tysklærer om sin barn- og ungdom med heste og drømmen om at blive dyrlæge. At studievalget faldt på tysk skyldes det faktum, at Tyskland var det mest dominerende land indenfor ridesport og ridehesteavl. Jan Pedersen fortæller endvidere, at han stillede op til formandsvalget i 1994, fordi han syntes, at forbundet ikke gjorde nok for at markedsføre sig. Han fortæller i artiklen om sine bedrifter og oplevelser i hesteavls regi og fortæller naturligvis om Dansk Varmblods store hingstekåring i Herning, som vi alle ser frem til i næste uge.

Copyright Ridehesten.com
Glimt fra artiklen om Jan Pedersen, der er skrevet af Mads Aagurd med billeder af Bente Poder, Nordjyske.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen