Janeiro Platinum solgt til Sverige (video)

09-11-2020 11:19

Den eftertragtede avlshingst Janeiro Platinum, der i år er udvalgt til det hollandske UVM-hold, er nu solgt til svenske Christinelund Dressage og skal fremover rides af chefberider Sofie Lexners

Copyright Ridehesten.com
Janeiro Platinum og Anne-Mette Strandby Hansen. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den billedskønne Janeiro Platinum e. Sezuan/UB40 har fæstnet sig i manges bevidsthed, ikke alene grundet hans egne bedrifter, men også pga. de imponerende kvaliteter, som han formår at videreføre til sine afkom. Janeiro fangede Grand Prix-rytter Sofie Lexners opmærksomhed ved hendes seneste besøg hos Helgstrand. Sofie er ansat som chefberider på Christinelund Dressage i Sverige.

– Han er en atletisk hest med en fantastisk ridelighed og vidunderlig personlighed – ja, han besidder alle kvaliteter til at nå topsporten. Allerede første gang, jeg prøvede ham, var jeg overbevist om, at det var en hest, der passer perfekt til det, vi søger her på Christinelund Dressage, fortæller chefberider Sofie Lexner.

Sofie er en af Sveriges bedste dressurryttere med mange sejre op til international Grand Prix, og dertil har hun høstet stor anerkendelse for sit arbejde med uddannelse af ungheste.
 

Copyright Ridehesten.com
Janeiro Platinum. Foto: Helgstrand Dressage.

– Det er ikke nogen hemmelighed, at succesen af vores forretning bl.a. bygger på de positive resultater, som heste fra Helgstrand skaber med deres nye ryttere. Derfor var det også vigtigt for os, at Janeiro kom videre til et sted, hvor fokusset ville være på hans videre uddannelse, for den hingst har uanede muligheder, fortæller Andreas Helgstrand og fortsætter; og så glæder det os på vegne af avlerne, at han fortsat vil være tilgængelig i avlen, for han er jo en af vores mest populære hingste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

DV-avlshingsten Janeiro er efter den tredobbelte Verdensmester, Sezuan, der er en af nutidens mest eftertragtede avlshingste. Sezuan har rent sportsligt allerede skrevet sig ind i historien med sine sejre under tyske Dorothee Schneider, men også det videre arbejde mod Grand Prix tegner lovende under Patrik Kittel. En rytter, der også kommer til at have afgørende betydning for Janeiros videre udvikling, eftersom Sofie får undervisning af Patrik. Mange kvaliteter har Janeiro utvivlsomt arvet fra sin fader; ikke bare det imponerende sorte ydre, men også sine fremragende gangarter og ridelighed, der taler for en plads i den fremtidige topsport.
 

Copyright Ridehesten.com
Janeiro Platinum og Anne-Mette Strandby Hansen ved den hollandske UVM-udtagelse. Foto: Wilma Frentz.

Fremover vil Janeiro være at finde på Christinelund Dressage ved Helsingborg med udsigt over det flotte Øresund, hvor Sofie vil stå for hans fremtidige uddannelse mod Grand Prix. Stedet emmer af høje ambitioner for udviklingen af fremtidens Grand Prix-heste, hvorfor der løbende investeres i ungheste af allerhøjeste kvalitet. De har allerede købt flere heste hos Helgstrand, bl.a. Felina Lightfoot e. Floricello/Onassis og Kavira e. Franklin (Fierce-S)/Sorento.

Nu tager KWPN-hingsten Jongleur STH e. Expression/ Fürst Heinrich (redet af Nicky Snijder) i stedet for Janeiro Platinums plads på det hollandske UVM-hold.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen