Janni Thermann – hvem er det nu, hun er?

05-12-2021 18:18

Den nye elitesportschef for springning og military, Janni Thermann, har en vid og bred erfaring i dansk ridesport. Kender du hende ikke, så læs med her

Copyright Ridehesten.com
Janni Thermann. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

53-årige Janni Thermann er gift med berider og springrytter Bjarne Mark og mor til 13-årige Elisa. Janni er tidligere landsstævnerytter i springning og har sprunget op til S, og selvom hun i dag fortrinsvist rider dressur, holder hun fast i, at hun er springrytter langt ind i hjertet.

 

Initiativrig og foretagsom

Jannis første landsstævnehest hed Unicorn, og den lagde navn til projektet, da hun som 21-årig i 1989 startede rideudstyrsforretningen Unicorn Rideudstyr i Holstebro og åbnede efterfølgende afdelinger i Ringkøbing, Herning og Viborg. Hun begyndte at arrangere modeshows for alle ridebutikker, og det førte til, at hun af Dansk Varmblod af den tidligere sekretariatschef blev opfordret til at blive en del af Dansk Varmblods showudvalg, og hun har nu i mange år spillet en afgørende rolle bag kulissen i gallashowene.

Udover mange år som landsstævnerytter har Janni også erfaring som TD’er (teknisk delegeret) i Dansk Ride Forbund siden 2000, og hun har i perioden 2016-2020 været medlem af DRF’s bestyrelse.

Med alle sine gøremål er det også blevet til flere ture til udlandet, og på en rejse til Holland mødte hun engang Jos Lansink og endte med at arrangere spring-clinics med ham i Danmark.

 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der blev alligevel plads til dressur

Da hun og Bjarne adopterede deres datter fra Ethiopien, valgte Janni at afvikle sine rideudstyrsbutikker. Sideløbende med sine mange jern i ilden indenfor rideforbundet har Janni også sammen med Bjarne avlet en række dressur- og springheste med stutterinavnet Unicorn. Den hidtil mest kendte var Bjarnes internationale S-hest, Unicorn’s Royalisto e. Royal Z II/ Corso. I dag har Janni og Bjarnes stamhopper i deres dressur- og springlinjer begge opnået status som elitehopper.

Oprindeligt var Janni ikke særligt interesseret i dressur, men interessen blev vakt, da hun plejede at hjælpe Margit Ørum med at springe de ungheste, der skulle gå egnethedstest eller Unghestechampionat – dengang det ikke var disciplinopdelt. – Da red jeg en hest, der hed Thybo’s Lukas, var den så dejlig at være på, at jeg sagde til Bjarne, at hvis jeg nogensinde skulle ride dressur, så skulle det være på den. Jeg købte den og kom til at ride MA-dressur på den, fortæller Janni.

Copyright Ridehesten.com
Janni Thermanns mand Bjarne Mark Jensen og deres kendte opdræt, Unicorn's Royalisto. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Jeg vil samle trådene

Senest har Janni arbejdet i forsikringsselskabet Agria, og hun har netop sagt farvel til sine gode kollegaer igennem fem år, fordi hun nu tiltræder stillingen som elitechef i Dansk Ride Forbund med ansvar for springning og military. I sit nye job vil hun primært have arbejdsplads hjemme på Overbygaard, ligesom hun kommer til at rejse en del til DRF i Brøndby, hvor hun særligt i starten vil bruge en del tid. Hun kommer også til at tage en del rundt til eliterytterne, og jobbet indebærer også holdlederfunktionen for U25- og seniorrytterne. Janni glæder sig også til at kunne sparre og ideudveksle med elitechefen i dressur og paradressur, Anne-Mette Binder.

– Jeg er virkelig glad for at skulle arbejde på tværs af disciplinerne med Anne-Mette som en fantastisk samarbejdspartner, fortæller Janni, der også glæder sig til et tæt samarbejde med landstrænerne, Bo K. Møller og Lars Trier Kjøller i springning, og landstræner i military, Peter Flarup.

– Jeg ser frem til at blive en nøglepersonen i springning og være en, alle rytterne kan henvende sig til. Jeg vil bakke landstrænerne op og samtidige være den, der samler trådene, fortæller hun og fortsætter: – Der ligger rigtig meget i jobbet; både nogle ting vi skal i dybden med og noget langsigtet strategi omkring opbygning af talentudvikling og så videre.

– Der er gjort så meget godt, og nu vil vi gøre det endnu bedre. Jeg skal lige finde fodfæste i det, men jeg tænker, svenskernes udvikling af springsporten måske kunne være et forbillede, som vi skal skele til, slutter Janni Thermann.

Copyright Ridehesten.com
Janni Thermann og Anne-Mette Binder. Foto: Privat
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen