– Jeg er ved at revne af stolthed

25-09-2022 15:03

Annika Knudsen Lorentsen

Christian Svendgaard, var eneste danske rytter til start i finalen for 6-års heste i dag. Det var han med hannoveraner-hingsten Tannenberg Dree Boeken, og blot et enkelt nedslag holdt ekvipagen ude af den afgørende omspringning. De endte på en flot 16. plads ud af i alt 276 ekvipager ved UVM for 6-års 2022

Copyright Ridehesten.com
Christian Svendgaard med Tannenberg Dree Boeken. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

40 ekvipager mødtes i dag i en spændende afgørelsen af 6-års finalen ved FEI WBFSH World Breeding Championships på Zangersheide, og her gjorde danske Christian Svendgaard en særdeles god figur. 

Han red den velspringende hingst Tannenberg Dree Boeken e. Otangelo/ Darco igennem den krævende 140 cm høje bane med blot et enkelt nedslag. En hurtig sikrede ekvipagen den næstbedste placering af de ryttere med fire fejl. I alt red 14 ekvipager fejlfrit på banen. Finalen var afslutningen på et særdeles succesfuld stævne for 18-årige Christian, som har leveret to fejlfrie ridt i kvalifikationer, hvor det blandt andet blev til en 4. plads i anden kvalifikation. 

Copyright Ridehesten.com
Christian Svendgaard med Tannenberg Dree Boeken. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

– Jeg synes, at banen var svær i dag, men jeg synes, at Tannenberg klarede den store opgave til UG. Han fortjente en nulrunde, sådan som han kæmpede for mig i dag. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, lige nu, at jeg ikke gav mig lidt tid lige til sidst på banen, men jeg er ved at revne af stolthed over den hest, fortæller Christian Svendgaard efter dagens ridt og fortsætter: 

– Det har uden tvivl været en kæmpe oplevelse og en fuldstændig surrealistisk uge for mig, og det kan jeg takke hesten for og selvfølgelig ejerne, som har givet mig lov til at uddanne ham siden han var 4 år. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hingsten er ejet af Lars Fedder.

Copyright Ridehesten.com
Ethen Ahearne med ABC Saving Grace. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

Endnu en irsk sejr
De irske rytter er i topform, og 6-års finalen, blev ligesom 5-års finalen, vundet af en rytter fra Irland. En nation, der er kendt for at have ryttere, der kan ride virkelig stærkt. 

Det gjorde Ethen Ahearne med ABS Saving Grace e. Kannan/ Cruising uden tvivl i dagens omspringning i finalen, og det sikrede ham guldmedaljen i sadlen på den irskopdrættede hest. 

Andenpladsen i mesterskabet gik til franske Valentin Pacaud med Garance de Vains e. Diamant de Semilly/ Ogano Sitte, mens britiske Alex David Gill tog tredjepladsen i sadlen på Lacoste VDL e. VDL Zirocco Blue/ Indoctro. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen