Jeg glæder mig til at vise de unge hingste

06-03-2019 12:19

Når Blue Hors indtager staldene i MCH Messecenter Herning onsdag bliver det med 15 heste. Avlsansvarlig på hingstestationen, Martin Klavsen, glæder sig særligt til at vise deres nye hingste

Copyright Ridehesten.com
Martin Klavsen med en af sidste års præmiehingste, Blue Hors Londoner.

– Torsdag, hvor hingstene vises på fast bund, er en helt særlig dag. Det er der, gamet starter, siger Martin Klavsen, der i sidste uge overtog ansvaret for Blue Hors’ avlsafdeling.

Selvom han får lidt flere opgaver i år, da hans tidligere kollega Esben Møller fratrådte sin stilling i sidste uge, så glæder han sig usigeligt meget til dette års hingstekåring, og han er ikke i tvivl om, at han nok skal nå hele vejen rundt, selvom der bliver meget at se til. Han glæder sig til at møde og snakke med kunderne, og så er hans opgave naturligvis at fremvise hingstene optimalt.

– Jeg mønstrer alle hingstene, som jeg plejer. Med et helt fantastisk og betroet team bag mig, så kan jeg sagtens mønstre hver hingst og samtidig holde overblikket. Vores ansatte har fuldt styr på tidsplaner og detaljer, så jeg kan fokusere på bedst mulige fremvisning af hingstene, fortæller Martin, som særligt glæder sig til at vise de unge hingste.

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors-hingste i Gallashowet 2018.

Til Herning kommer Blue Hors i år med 15 heste, hvoraf syv er unghingste, der fordeler sig på tre i træning for kunder og fire tilhørende Blue Hors. De fire egne unghingste er Brandtbjergs Sacramento e. Blue Hors St. Schufro/Blue Hors Zack, Zen e. Blue Hors Zack/Fürst Heinrich samt Livius e. Gotcha-Utopia/Jazz og Giccolo e. Grey Flanell/Fürst Piccolo, der begge repræsenterer nyt blod på hingstestationen. Desværre er Kingston og Leandor faldet fra pga. småskader, og derfor møder de til Efterkåringen den 2. april i stedet for.

Så er der hingstene St. Schufro, Farrell, Zackerey og Fifty Cent, der skal gå præsentationsklasser, Zee Me Blue, der skal gå gallashow samt en enkelt championatshest og to konkurrenceheste: vallakken Quaterboy, som skal gå lille tur med Nanna Skodborg Merrald og Don Olymbrio, der starter stor tur med Daniel Bachmann Andersen. Zee Me Blue er ikke den eneste, der skal gå gallashow, men Martin synes, at det skal være en overraskelse, hvem de andre er.

De 15 Blue Hors-heste ankommer i løbet onsdag, hvor den første transport kører hjemmefra kl. 8.30.

Blue Hors er repræsenteret med over 20 ansatte, for udover rytterne og staldfolkene er der også dem, der skal passe de to stande; en for hingstestationen og en for Blue Hors Care.

– Vi har også Lars Petersen, der kommer fra USA for at hjælpe Daniel og Nanna, fortæller Martin.

Han minder om, at man via Facebook har mulighed for at tilmelde sig Blue Hors’ SMS-service, der sørger for, at man får en besked en halv time inden, hver hest skal på, og med tidspunkt og sted. En meget nyttig service, hvis man har valgt at følge Blue Hors-hestene under hingstekåringen.

/DVHerning.

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Zackerey blev sidste år tildelt opdrættermedalje i guld.
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen