– Jeg har mistet min bedste ven

12-03-2021 14:09

Marie Helene Rigård Rohleder

Susanne Jensen har ejet fjordhesten Anton de sidste 32 år, og de har altid været helt uadskillelige. I går måtte hun sige farvel til sin sjæleven, og smerten er næsten ikke til at bære 

Copyright Ridehesten.com
Sussanne og Anton i 2020. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tilbage i 1988 blev Susanne Jensen den heldige ejer af den dengang 1,5 år gamle fjordhest Gødvad Efterskoles Anton, som er avlet på Gødvad Efterskole, og siden solgt videre, inden Susannes papfar købte ham hos en hestehandler.

– Anton var en ener. Han var min bedste ven, et familiemedlem. Det har altid været os to mod verden, fortæller Susanne Jensen. 

De første mange år stod Anton hos Susannes papfar i Gravballe ved Silkeborg, mens de sidste 7 år stod han hos Susanne i Fårvang.

Copyright Ridehesten.com
Anton. Foto: privat

Igennem årene har Susanne brugt Anton til mange forskellige ting, han har været med på dyrskuer, gået foran vogn, lært at stejle på kommando, sprunget ridebanespringning til og med LA for hest, været supersej i ringridning, gået military og gået dressur og kan øvelser som pirouetter og passage. 

Anton blev 34 år.  

Læs Ridehestens første artikel om Sussanne og Anton her. 

– I mandags snublede han på folden, hvorefter han ikke rigtig var sig selv. Vi fik dyrlæge ud, som gav ham binyrebarkomon og sagde vi skulle se tiden an. Men til sidst begyndte han at blive slinger i bagparten, siger Susanne Jensen. 

Anton får desværre lagt sig ned i boksen, hvor han ligger fast. Susanne og flere hjælpere får den store fjordhest trukket fri, men Anton kan stadig ikke rejse sig. 

Anton var en ener. Han var som et familiemedlem. Det har altid været os to mod verden, siger Susanne Jensen

Copyright Ridehesten.com
De sidste billeder af Sussanne og Anton. Foto: privat

– Anton kæmper til det sidste, men han kan ikke rejse sig, og jeg ringer til dyrlægen, som kommer og afliver ham igår. Jeg ligger sammen med ham i boksen og holder om ham og krammer ham, indtil han ikke er her mere. Han var kongen af stalden, og lige til det sidste formår han at vrinske og bevæge benene, som om han traver over på den anden side, siger Susanne Jensen. 

Anton blev den ældste registreret fjordhest, og  han har også haft mange følgere på Facebook, når Susanne har delt billeder og video fra hans liv.

Copyright Ridehesten.com
Sussanne og Anton. Foto: privat

Efter hun lagde opslaget op om Antons død, har hun også modtaget overvældende mange dejlige beskeder med anekdoter og billeder fra Antons lange liv.

Han var en hest, der satte hovspor i folks liv. 

Han var kongen af stalden, og lige til det sidste formår han at vrinske og bevæge benene, som om han traver over på den anden side, siger Susanne Jensen

Fem dage før han fyldte 30 år kvalificerede Susanne og Anton sig til DM i dressur for fjordheste. 

– Anton har altid repræsenteret den gule race så flot. Jeg elsker fjordheste, og det er den race min far og jeg altid har haft sammen. Anton blev 34 år og til sidst havde han ingen tænder i underkæben, og jeg gav ham special kost, da han ikke kunne spise nogen form for stråfoder. Vi har altid haft et tæt forhold og kommunikeret meget sammen. Jeg savner ham helt enormt, fortæller Susanne Jensen. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen