Jens Fredricson og "Cosmo" afbryder OL-satsningen

29-05-2024 19:05

Trine Askjær-Jørgensen

Svenske Jens Fredricson og Markan Cosmopolit er ikke længere aktuelle til OL i Paris til sommer. Dette skyldes, at hesten holder pause fra konkurrence efter en mindre skade

Copyright Ridehesten.com
Jens Fredricson og Markan Cosmopolit. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

57-årige Jens Fredricson er springrytter og en del af den svenske landsholdstrup, hvor han bl.a. var med til at vinde VM-holdguld i Herning 2022 i sadlen på tophesten Markan Cosmopolit e. Cohiba/ Calido I – i daglig tale Cosmo.

Nu skriver Tidningen Ridsport, at parret ikke længere er aktuelle til OL i Paris til sommer, hvortil de ellers var stærke kandidater.

Fredricsons mesterskabshest Markan Cosmopolit pådrog sig nemlig en mindre skade ved det internationale stævne i tyske Mannheim og holder lige nu pause fra konkurrencer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Han er nu tilbage i træning, men tiden løber fra os, og vi har derfor besluttet at afbryde satsningen mod OL til sommer, siger Jens Fredricson i en udtalelse til det svenske rideforbund.

Copyright Ridehesten.com
Jens Fredricson og Markan Cosmopolit. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Ekvipagen var en del af VM-guldholdet ved VM i Herning 2022. De bidrog også til Sveriges EM-holdguld, da de var en del af holdet ved EM i Milano 2023, men nu er de altså ikke aktuelle til det kommende OL i Paris.

– Det er selvfølgelig meget ærgerligt, men samtidig ved man, at det er sådan med heste, og Cosmos velbefindende kommer selvfølgelig altid i første række. Den slags sker, og jeg tager aldrig noget for givet. Nu planlægger vi fremad og langsigtet og lader ham komme tilbage i sit eget tempo, siger Jens Fredricson, som har taget beslutningen sammen med landstræner Henrik Ankarcrona.

– Det er selvfølgelig trist, men hestenes velbefindende kommer altid først. Vi indså, at der ville være meget kort tid tilbage til at komme i form til OL, og vi blev enige om at lægge OL-planerne på hylden for denne gang, siger Henrik Ankarcrona.

Copyright Ridehesten.com
Det guldvindende, svenske hold ved VM i Herning 2022. Fra venstre: Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Jens Fredricson, Malin Baryard-Johnsson og landstræner Henrik Ankarcrona. Foto: Ridehesten.com/Annnette Boe Østergaard
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner