Johanne Kofod : Jeg havde ikke regnet med det

29-11-2020 12:37

Annika Knudsen Lorentsen

Efter en flot Kür lykkedes det i dag Johanne Kofod Jensen at sikre sig sejren i årets ECCO Cup-finale med kategori 2-ponyen Aurora A, og hun fortæller, at det var dejligt, at det kunne lykkes på trods af corona

Nyheden fortsætter efter annoncen

Allerede i går lagde Johanne Kofod Jensen og Aurora A e. Dressman II/Fortissimo ox (opdr. Kim Simonsen) sig i front af ECCO Cup-finalen for kategori 2-ponyer, men det var blot en lille føring, eftersom, at nummer 2 var under 1 % bagefter. 

I dag øgede Johanne og Aurora deres føring, da de red et flot Kür-program til 76,167 %, næsten 2 % mere end dagens nummer to. Det betød også, at Johanne og Aurora sikrede sig den samlede sejr med i alt 146,858. 

– Det var så dejligt, at det kunne lade sig gøre at ride på trods af corona. Vi var så klar og vi nød virkelig turen i dag, fortæller Johanne og fortsætter:

– Jeg havde slet ikke regnet med det. Aurora var bare en kammerat hele vejen igennem, jeg elsker virkelig den pony. Det er egentligt tænkt som mit sidste stævne med Aurora, da hun jo er solgt til verdens sødeste familie, og skal rides af en pige på 9 år der hedder Steffanie, som virkelig har god forældreopbakning. Man ved jo aldrig hvad fremtiden bringer, da jeg har et helt år tilbage på pony, men jeg har også allerede en rigtig god juniorhest. 

Copyright Ridehesten.com
Anna Teibel Raben med FS Calimero. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ændring i placeringsrækkefølgen
Dagens Kür endte med at vende lidt op og ned på den samlede placeringsrækkefølge, og kun Johanne, af de ryttere i toppen, holdt sin placering fra i går.

Andenpladsen samlet gik nemlig til Anna Teibel Raben med FS Calimero e. FS Dior de Lux/FS Challenger, som efter en god Kür til 74,250 % rykkede fra en tredje til en andenplads i den samlede stilling. De sluttede med 143,640 sammenlagt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

På tredjepladsen i den samlede stilling blev det gårsdagens nr. 4, som i dag red en Kür til 73,250 %, her var det nemlig Josephine Gert Nielsen og Timms My Fritz e. Grenzhoehes My Fireball/Orchard d'Avranches (opdr. Jens Peter Timm) der på trods af to placeringer uden for top-3 i de individuelle klasser sikrede sig en samlet tredjeplads efter to stabile programmer. Josephine endte med samlet 142,274. 

Copyright Ridehesten.com
Josephine Gert Nielsen og Timms My Fritz. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Samlet nr. 4 blev Sofie Gandrup med Bruno Mars e. Lukas 163/FS Don't Worry Junior (opdr. Lauritz Gellert), efter hun i den indledende klasse blev nr. 5 og i dag blev nr. 3 i Kür med 73,542 %. Det betød, at Sofie samlet endte med 141,997, altså blot en smule bag Josephine. 

Den samlede femteplads gik til Julie Dam Jensen med She Nett Hoejgaard e. Nemax/Soul Charfilo (opdr. Per Karstens), som i går blev nr. 6 og i dagens Kür blev nr. 4.

Gårsdagens andenplads, Alberte Josefine Harsbo, havde ikke helt heldet med sig i dagens Kür-program, hvor hun endte på en 7. plads med 69,875 %. Det betød, at hun, på trods af et flot indledende program og en god Kür, i den samlede stilling måtte rykke fra en anden- til en sjetteplads i  ECCO finalen 2020. 

Alle tolv ekvipager i dagens Kür formåede at ride over 65,708 %. 

Se resultatet fra Kür her.

Se det samlede resultat her.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald