Jovian og Helgstrand genvandt guldet (VIDEO)

29-08-2021 13:41

Det blev en ren danskerdemonstration i 7-års finalen ved verdensmesterskaberne for unge dressurheste, hvor Jovian og Andreas Helgstrand har vundet guld, og Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Touch of Olympic L har vundet sølv, mens bronzen er gået til Anne-Mette Strandby Hansen og Eternity

Kl. 14.50:  Andreas Helgstrand og Jovian e. Apache/ Tango har gjort det igen – også selv om regnen silede ned over stadion, så leverede de en drømmeridt, der gav gåsehud, og hos dommerne gav det tårer i øjnene. Den bjergtagende, imposante hingst besidder en helt særlig udstråling og samtidig en utrolig ro. To 10-taller og to gange 9,8 – ja, det resultatet blev helt overlegne 89,136%, som er ny verdensrekord.

Copyright Ridehesten.com
Marianne Helgstrand og Elverhøjs Raccolto. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Kl. 14.20: Marianne Helgstrand og Elverhøjs Raccolto e. Sezuan/ Sandro Hit (opdr. Berith Nielsen) har netop forladt arenaen i øsende regnvejr, og desværre spillede det ikke nær så overlegent for dem som i den indledende. De sluttede på 82,272%.

Kl. 14.20: Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Touch of Olympic L e. Blue Hors Don Olymbrio/ Fidermark (opdr. Anja & Jan Petersen) har netop leveret et fremragende ridt og har lagt sig i front med 83,965%. Dommerne belønnede parret med 9,6 for både skridt og ridelighed.

Copyright Ridehesten.com
Anne-Mette Strandby Hansen vandt bronze med Eternity. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Kl. 14.09: Anne-Mette Strandby Hansen og Eternity e. Escolar/ Sir Donnerhall I har lagt sig i spidsen af konkurrencen med 83,407%. Det blev til meget velfortjente 9,8 for galop og 9,7 for ridelighed.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Queenparks Wendy Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Kl. 13.40: Andreas Helgstrand og guldmedaljehoppen Queenparks Wendy e. Sezuan/ Blue Hors Soprano (opdr. Kurt Gosmer) har netop lagt sig i førerpositionen med 80,915%. Desværre blev det i dag kun 8,4 for Wendys ellers fremragende skridt, men til gengæld blev hendes jordvindende, taktfaste, op-ad-bakke galop belønnet med 9,3. Om det er tilstrækkeligt til en medalje, finder vi ud af i løbet af en times tid. Sidste rytter i klassen er Andreas Helgstrand med Jovian.

Stævnets start- og resultatlister.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen