Kæmpe #FillTheSeats kampagne for PL

02-09-2016 16:28

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

En kampagne der skal sikre fyldte sæder ved de paralympiske lege i Rio, har opnået stor opbakning efter at have rejst næsten 135.000 kroner på blot én uge

Copyright Ridehesten.com

Den tidligere marketingdirektør for OL i London 2012, Greg Nugent, begyndte kampagnen under hashtagget #FilTheSeats (Fyld sæderne), den 23. august. Målet var at indsamle 15.00 britiske pund, så man kunne sende 500 brasilianske unge mennesker til legene. Alt dette fordi man den 25. august havde en kedelig nyhed at fortælle – nemlig at der kun var solgt 12% af de billetter man havde til rådighed ved de paralympiske lege.

Den internationale Paralymiske komitee (IPC), Rio 2016 organiserings komiteen og Agitos Foundation gav den 30. august deres fulde støtte til initiativet. De har endda bedt kampagnen fortsætte, så der kan blive købt flere billetter til de brasilianske børn og til folk med funktionsnedsættelser, som ”en gave fra verden”.

IPC og organiserings komiteen har bekræftet at kampagnen kan købe op til 10.000 billetter for ca. 230 kroner stykket, hvilket inkluderer transport og mad.

PL ændrer synet på handikap

- De paralympiske lege er helt unikt med til at ændre attituder om handikap verden rundt, fortæller Greg Nugent. Vi så dette i London og jeg er sikker på det vil ske igen i Brasilien. Men det kræver at de paralympiske lege bliver afholdt med fyldte stadioner, for at fejre deres resultater. Støt denne kampagne, så verden kan invitere tusindvis af brasilianske børn kan forundres over disse fantastiske atleterog opleve kraften i den paralympiske sport.

Flere para-atleter har allerede doneret penge til kampagnen, og ligeså har bandet Coldplay. Den engelske kampagne #SaveTheParalympics bakker desuden også op om kampagnen og har derfor doneret alle de penge de har rejst til den. Det betyder at der er blevet indsamlet mere end 16.000 kroner indtil nu.

- Vores job er at organisere gode paralympiske lege i Rio, men også at sikre at alle mennesker har adgang til at deltage i legene, fortæller organiserings komiteens formand Carlos Nuzman. Dette initiativ vil helt bestemt hjælpe os med at opnå det mål.

Alle penge der ikke bliver brugt på billetter og lignende, vil blive doneret til projekter i Brasilien og Sydamerika, som fokuserer på handikapsport.

Billetter til paradressur kan stadig købes via CoSport, den officielle billetsælger, for cirka 85 kroner per styk.

 

Kilde: H&H

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald