Kæmpe heste-hold begynder på JU Århus

12-08-2013 16:44

Signe Wiese

På Jordbrugets UddannelsesCenter Århus er 42 nye elever netop begyndt på grundforløbet med heste. Det er det største hold i fem år

Copyright Ridehesten.com
(foto: JU Århus)

For første gang i fem år er der helt fuldt hus i staldene på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus. Ved skolestart er et rekordhold på 42 nye elever – to drenge og 40 piger – tilmeldt det grundforløb, der fokuserer på pasning og pleje af heste. I alt er 268 nye elever begyndt på grundforløbene på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus, der også tilbyder uddannelser inden for blandt andet landbrug, gartneri og skovbrug. Grundforløbet med heste udbydes på skolens afdeling i Malling, hvor en del af de 42 nye elever også kommer til at bo, mens de uddanner sig.

På grundforløbet vil eleverne foruden den teoretiske undervisning få en stor portion praktisk erfaring med både pasning og pleje af heste og den daglige drift i stalden, fortæller uddannelsesleder Poul Arne Jansen. Han har ansvaret for de nye elever og deres studiekammerater på den øvrige landbrugslinje.

– Eleverne bliver helt fra start en del af hverdagen her i staldene, for langt hen ad vejen handler det om at engagere dem i arbejdet med hestene fra dag et. Mange af eleverne har da også deres egen hest med, og det er gerne med til at styrke den loyalitet, der skal være for at få en stald med 30-40 heste til at fungere, forklarer Poul Arne Jansen.

Den praksisnære undervisning skal være med til at ruste eleverne til deres praktikophold og hjælpe dem til at vælge den endelige linje for deres uddannelse. Efter grundforløbet kan eleverne videreuddanne sig på hovedforløbet inden for de øvrige grene af landbruget eller for eksempel søge optagelse på berideruddannelsen.

Se en lille  lille præsentationsvideo fra hestelinjen på Jordbrugets UddannelsesCenter Århus i boksen til højre.

JU Århus

Kilde: Pressemeddelelse

Videoer

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen