Kammeratskabsprisen uddeles for sidste gang

30-10-2020 14:23

Siden 2003 har uddelingen af Ditte Pedersens Kammeratsskabspokal sammen med et beløb på 2.000 kr. været en fast del af årets sidste ordinære landsstævne under Rosenparaden. I år er sidste gang, Ditte Pedersens Kammeratskabspris og -pokal uddeles

Copyright Ridehesten.com
Ditte Pedersen og Sorteper ved NM 2002. Foto: Ridehesten.com/Casper Cassøe.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ditte Pedersen var en af vores dygtige ponyryttere, som i 2002 døde i en tragisk ulykke med sin hest i det år, hvor hun sluttede sin ponytid. Hun var dengang både nordisk mester og dansk mester med sin kategori II-pony Sorteper, som var en legendarisk pony. Han var speciel på den måde, at han gik de bedste dressurklasser, når han var varmet op på springbanen, og ofte ved at forcere et par store forhindringer inden han kom ind på dressurbanen. Så var ørene fremme på sorteper, og programmet kunne begynde.

Dittes forældre Lykke og Svend Pedersen indstiftede kammeratskabspokalen og indsatte et beløb i en fond i Dansk Ride Forbund, således at der hvert år er blevet uddelt et beløb på 2.000 kr til modtageren samt en stor buket blomster sammen med pokalen. Formålet med prisen er at minde rytterne og os alle om at tage vare på og hjælpe, trøste og rose, når andre har brug for det.

Grundtanken med denne pris er at fremme det gode kammeratskab blandt landsstævnerytterne og derfor hædre en rytter, som af kammeraterne er indstillet til prisen. I år er det sidste gang kammeratskabsprisen og pokalen uddeles, da fonden nu er opbrugt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Forslagene skal være fra ponyryttere, der starter ved B-stævner. Forældre må gerne være behjælpelige med at få forslagene sendt. De ryttere, der kan komme i betragtning, skal have deltaget ved årets/årenes B-stævner og være i aldersgruppen op til 16 år.

Den rytter, som modtager pris og pokal, skal gennem sæsonen have været positiv overfor sine kammerater og vist hjælpsomhed, når en rytterkammerat har manglet hjælp, og været opmærksom på små ting, som kan gøre en forskel.

Begrundede forslag til, hvem der i år skal have Ditte Pedersens Kammeratskabspris og -Pokal, skal sendes til Rigmor Kristensen på mail rigmor-k@privat.dk senest den 1. november 2020.

/Ponydressur.dk
 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen