Kan blod gradbøjes?

15-02-2017 11:11

Hvis stævnets steward finder blod, betyder det en øjeblikkelig diskvalifikation – uden gradbøjning. Men nu ønsker IJRC en ændring af blodreglen

Copyright Ridehesten.com

I 2016 kom FEI med nye retningslinjer for blodreglen, som altså betyder en øjeblikkelig udelukkelse fra konkurrencen, hvis der findes blod på hestens flanke.

Men The International Jumping Riders’ Club( IJRC) ønsker i stedet, at stævnets officials skal tage det med i betragtning, om overtrædelsen er sket med vilje, eller om skadet er opstået ved et uheld. Ligesom det skal tages med i overvejelserne, om der er omstændigheder, der enten er formildende eller forværrer situationen, samt om det er første gang, at der findes blod på rytterens hest(e). Alt andet vil være sportsligt uretfærdigt, siger talsmanden for IJRC.

– Samtidig bør retningslinjer, der dikterer øjeblikkelig udelukkelse af en ekvipage aldrig stå alene, men bør understøttes af specifikke procedurer under sagsgangen. Når vi taler om blodreglen, så indtræder disse procedurer for sent, lyder det fra IJRCs talsmand, der i forlængelse heraf tilføjer, - det er klart, at hvis nogen mishandler deres heste, så skal de straffes, men det er nødvendigt at se på hvert enkelt tilfælde for sig.

- Vores forslag skulle gerne have det formål, at rytterne er uskyldige, indtil det modsatte er bevist, slutter talsmanden fra IJRC.
FEI har meldt ud, at de mødes med IJRC for at diskutere reglerne senere i denne måned.

/H&H

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen