Kandar for første gang valgfrit i alle klasser

02-12-2021 16:00

Trine Askjær-Jørgensen

Dansk Ride Forbund er netop kommet ud med de nye, reviderede disciplinreglementer, som gælder fra 1/1-2022, og det er ikke kun i springning, der er ændret på reglerne, for som noget nyt er kandar nu valgfrit fra sværhedsgrad 3 og op – også på landsplan

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tidligere hed det sig i dressurreglementet, at det fra sværhedsgrad 3 (som er MB-niveau) og i junior- og young rider-klasser var valgfrit, om man red med kandar eller trense, men at man ved A- og B-stævner skulle ride med kandar i sværhedsgrad 4 (MA-niveau) og opefter.

Men den del er altså her til det nye år helt blevet slettet, så nu står der, "Kandar er tilladt (men valgfrit) fra sværhedsgrad 3 og op", og det er således hverken et krav længere, at man skal ride med kandar ved A- og B-stævner, eller at man skal ride med det fra sværhedsgrad 4 og opefter. Nu er der frit valg hele vejen op fra MB-niveau – som sikkert er til glæde for mange ryttere, der måske oplever, at hesten går bedre med almindelig trense.

Nogle af de andre interessante tilføjelser og ændringer er:

- Det er nu tilladt at give hesten ørepropper i ved præmieoverrækkelser.

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Ved D-stævne må hesten/ponyen godt starte flere forskellige sværhedsgrader, såfremt det er med forskellige ryttere. Hesten/ponyen må kun opvarmes af den rytter, der skal konkurrere på den efterfølgende. Ved C-stævner og højere må heste og ponyer på stævnedagen kun rides af rytteren selv.

Rytteren SKAL ikke længere have plastron eller slips på

Det er ikke kun hestens "påklædning", der er ændret på. Kravene til rytterens påklædning er nemlig også ændret lidt. Før i tiden hed det sig, at plastron, tørklæde, slips eller halsudsmykning var obligatorisk og enten skulle være hvid/off-white eller samme farve som ridejakken.

Nu står der i reglementet pr. 1/1-2022: Halsudsmykning: Skjorte, rideskjorte, bluse med høj hals samt plastron eller slips tilladt. Såfremt anden farve bluse end hvid/off-white anvendes, skal den kombineres med plastron eller slips i hvid/off-white.

Se selv ændringerne i dressurreglementet, som her er markeret.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing