Karen Rohde slutter af med tredje fejlfrie runde ved UVM

23-09-2021 16:28

Annika Knudsen Lorentsen

UVM Zangersheide: Så er de første klasser ved årets UVM på Zangersheide begyndt. Alle danske heste gik fint igennem dyrlægetjekket i går og er derfor klar til start i dag. Følg med i nyheden her, hvor vi løbende vil opdatere omkring danskernes resultater

Copyright Ridehesten.com
Christian Tang Nielsen og Twilight. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Resten af ugen kan vi følge de danske ekvipager, der i denne uge er draget til UVM på Zangersheide i Belgien, hvor det skal afgøres hvilke heste, der er de bedste i sine årgange. Der er danskere til start i mesterskaberne for både 5-, 6- og 7-års heste, ligesom der også er et par danskere til start i Sires of the World. 

I går gik alle de danske heste fint igennem dyrlægetjekket og de er derfor alle klar til dagens konkurrencer, som starter med den indledende runde for alle årgange, samt en opvarmning for hingstene. 

Klasserne er i fuld gang og vi vil løbende opdatere omkring de danske ekvipagers resultater. Følg med nedenfor.

Fakta
30 opnår kvalifikation til finalerne i hver årgang

I alle mesterskaberne gælder det, at de 30 bedste sammenlagt fra dagens klasse og morgendagens klasse for hver årgang mødes i finalen for den enkelte årgang. Antallet på 30 kan dog ændres, såfremt, at der er flere lige placerede på 30. pladsen. Hos 5-års hestene gælder det desuden, at alle, der rider fejlfrit begge dage får plads i finalen søndag. De ekvipager, der ender udenfor top-30 kan ride B-finalen for deres årgang lørdag. 

Stævnets jury kan desuden vælge at hæve antallet af finaledeltagere i hver årgang til maksimalt 40 deltagere. Vælger nogle af de kvalificerede ikke at ride, så suppleres der op med de næste ekvipager i placeringsrækkefølgen frem til lørdag kl. 17.00, dog ikke med ekvipager, der har deltaget i B-finalen. Eventuelle fejl medtages ikke til finalen. 

I alt er der 188 ekvipager til start for 7-års, 260 ekvipager til start for 6-års og 232 ekvipager til start for 5-års. 

Se den fulde liste over de danske ekvipager HER

SENESTE OPDATERING

Kl. 17.41

Karen Møller Rohde har netop redet fejlfrit som sidste rytter i 6-års klassen i sadlen på avlshingsten Cassado Ask e. Casall/Corrado 44 (opdr. Jens Peter Schmidt Mailund). Dermed har Karen redet fejlfrit i sadlen på alle de tre heste, hun har med til UVM. 

Kl. 17.08

Jennifer Pedersen er netop kommet i mål med to nedslag i omspringningen på den 6-årige Kiritan e. Kannan/For Ever Jump. 

Kl. 15.51

Anni Pape har netop redet som den sidste dansker i 5-års klassen. Her red hun på den velspringende Cordino e. Cornettino Ask/Linaro 3 (opdr. Hans Jørgen Juhl og Asbjørn Laurits), som desværre fik et nedslag undervejs og derfor kom i mål med 4 fejl.

Kl. 15.13

Christina Nielsen har netop haft sin anden start ved UVM, denne gang i sadlen på QH Luna Santo Antonio e. Comme Il Faur 5/Corrado I. Ekvipagen leverede en flot fejlfri runde og dermed den niende danske nulrunde i rækken. 

Kl. 15.11

Søren Møller Rohde og Grace Ask e. Darco Derevel/Contender kom igennem 7-års banen med 4 fejl, mens Kamilla Grauff Albrektsen og Jo's Roberto desværre udgik i 5-års klassen. 

Kl. 14.44

Jennifer Pedersen og Catdaddy e. Cascadello/Quidam De Revel kom i mål med et nedslag og en fejl på tid i 7-års klassen.

Kl. 14.37

Christian Tang Nielsen og Twilight e. Favorit Ask/Lambrusco Ask (opdr. Bøje Aagaard Pedersen) har netop redet fejlfrit i 5-års klassen. 

Kl. 14.31

Rikke Haastrup Kristensen har netop redet med 4 fejl i sadlen på den 6-årige Hilly Vd Horst e. Harley/Contender. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Zangersheide pressefoto

Kl. 14.26

Karen Møller Rohde har været til start med sin anden 5-års hest på Zangersheide. Farino Ask e. Favorit Ask/Nekton (opdr. Stutteri Ask) så meget velspringende ud og kom i mål uden fejl, og dermed kom den femte danske nulrunde i 5-års klassen i hus, mens også to danske ekvipager har redet fejlfrit i 6-års klassen.

Kl. 13.50 

Benedikte Rie Truelsen har netop redet en runde med 4 fejl i sadlen på den 6-årige Rocket Man e. Mylord Carthago*HN/Quality Time TN. 

Kl. 13.44

Katrine Højholt har netop været i aktion med den velspringende 5-års Syvhøjegårds Footloose e. Balou/Royal Z II (opdr. Niels Osterland). Ekvipagen kom fejlfrit igennem banen og har dermed et godt udgangspunkt inden den anden kvalifikationsklasse i morgen. 

Lars Trier Kjøller og Dinapo e. Dicapo/Bøgegårdens Apollo (opdr. Peder Frederiksen) har ligeledes været i aktion i 7-års klassen. Ekvipagen havde et enkelt nedslag undervejs i deres runde. 

Kl. 13.28

Christina Nielsen, der er ansat hos brasilianske Yuri Mansur, som holder til i Holland, har netop været i aktion med Ennio de Lezellec e. L'Arc de Triomphe*bois Margot/Galoubet A. Ekvipagen kom i mål med 1 fejl. 

Kl. 13.12

Søren Møller Rohde og Action Man Ask Z e. Action-Breaker/Calvados Z har netop været til start i 7-års klassen. Ekvipagen lagde rigtig godt ud, men en misforståelse undervejs førte til to nedslag og en fejl på tid, og dermed endte ekvipagen med 9 fejl. 

Kl. 13.00

Endnu fire danskere har nyligt været i aktion ved UVM på Zangersheide og det blev til følgende resultater:

  • Rikke Haastrup Kristensen med 5-årige Can Talk To Me TD e. Catoki/Acorado (opdr. Trine D. Snitgaard Nielsen) - 4 fejl
  • Gitte Dahl med 6-årige Calgrafi DWB e. Bøgegårdens Grafs Stakkato/Cajus (opdr. Peder Frederiksen) - 8 fejl
  • Jennifer Pedersen med 7-årige Carlsson HC e. Clarimo/Casall - 4 fejl 
  • Bjarne Mark Jensen med 7-årige Rådbjerg's Bahia e. Baloubet du Rouet/Coronado II (opdr. Toni A. Paust) - 4 fejl i anden fase

Kl. 12.40

Philippa Wildfang Linde har netop redet fejlfrit i 6-års klassen med Kristal e. Callahan VDL/Concorde og med en hurtig tid i anden fase har ekvipagen lagt sig ind på en foreløbig fjerdeplads.

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde og Farino Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Kl. 12.32

Karen Møller Rohde har været til start med den første af sine tre heste ved UVM. Her var det den 5-årige Evolution Ask DWB e. Zirocco Blue VDL/Cheenook (opdr. Familien Camitz), som Karen guidede sikkert og fejlfri igennem banen. Dermed er de den tredje danske ekvipager, der er fejlfrit igennem i 5-års klassen, mens vi har en dansker fejlfrit i mål i 6-års klassen.

Kl. 12.08

Shannon Mejnert Ketterle har netop været i aktion med 6-årige First Jolie e. Diamant De Semilly/Gotspe, som desværre gik tre nedslag undervejs på banen i første fase.

Læs flere opdateringer længere nede.

Fakta
Følg resultaterne live

Det er muligt at følge rytternes resultater live på Longines Timing. 

Følg 5-års klassen HER.

Følg 6-års klassen HER.

Følg 7-års klassen HER.

Det er desuden muligt at se live fra stævnet via ClipMyHorse HER.

Kl. 11.34

Renée Ulvsbjerg med Berntstein e. Clarimo/Lansing (opdr. Mathias Bernt Sørensen) har netop redet i 5-års klassen, hvor de desværre fik et enkelt nedslag. 

Kl. 11.18

Adam Sparlund Olesen har netop redet på 6-årige Louisiana H e. Balou/Louvre S (opdr. Bodil Hellmers). Ekvipagen var hurtige, men desværre faldt der en bom sidst på banen i anden fase, som betyder, at de kom i mål med 4 fejl. 

Kl. 11.10

I sadlen på den velspringende avlshingst Syvhøjegårds Unforgetable e. Untouchable 27/San Patrignano Cassini (opdr. Sally-Ann og Flemming Schultz) har Jacob Theodor Schmidt netop leveret sin anden nulrunde ved UVM. Her var det i 6-års klassen, mens han tidligere på dagen var fejlfri i sadlen på den 5-årige Bøgegårdesn Gladiator. Jacob har i alt to heste med sig, så stævnets må siges at være startet på bedst mulige vis for den 17-årige rytter. 

Kl. 10.59

Stine Cassøe Jakobsen og Nala e. Rockland/A'Khan Z (opdr. Stald Cassøe) har været i aktion i 7-års klasse, hvor de kom i mål med to nedslag og dermed 8 fejl.

Kl. 10.17

Jacob Theodor Schmidt og Bøgegaardens Gladiator e. Bøgegaarden Gladiola/Crelido (opdr. Stina og Jørgen Schmidt) har netop redet fejlfrit i 5-års klassen. På trods af problemer med indridningen både i trekombinationen og dobbeltspringet, så formåede den velspringende hingst at komme fejlfrit i mål hjulpet på vej af Jacob, der måtte kæmpe lidt med fremaddriften undervejs. Parret er derfor også videre med 0 fejl inden morgendagens anden og afgørende kvalifikation. 

Copyright Ridehesten.com
Katrine Højholt og Syvhøjegårds Footloose. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen

Kl. 10.12

Christine Thirup Christensen og den 6-årige Niarado Lille Lunden e. Diarado/Lambrusco Ask (opdr. Mikal og Preben Iversen) og Adam Sparlund Olesen og den 5-årige Abba e. Bøgegårdens Apollo/Luganer (opdr. Lykkegaard 159 ApS) har begge netop været til start ved UVM i den første kvalifikation for hver af hestenes årgange. 

Adam og Abba var fejlfrie og de har dermed givet sig selv det bedst mulige udgangspunkt inden morgendagens anden kvalifikation, hvor det afgøres, hvilke 5-års heste, der kommer i finalen. 

Christine og Niarado Lille Lunden var flyvende og leverede en flot runde, hvor et let nedslag i den sidste kombination kostede dem den foreløbige føring i klassen. Ekvipagen er nu placeret som den hurtigste med 4 fejl. 

Kl. 9.30

Simone Hansen Scherff og Søndervangs Matilde e. Catoki/Cassini II (opdr. Søndervang v/Else og Nis Ravn) leverede en fremragende runde, hvor det desværre blev lidt hektisk ned til sidste forhindring i anden fase, hvor ekvipagen fik et nedslag. 

Kl. 09.21

Christian Jansen med den skimlede Ca-Di DD e. Carmargue/Corratus (opdr. Danish Derby Horse Shows ApS) har været i aktion i 7-års klassen. Desværre for ekvipagen blev det til et nedslag i første fase. 

Rikke Rosengaard Hansen og Rosengaardens Francois e. Favorit Ask/Chapultepec (opdr. Lis og Jens Rosengaard Hansen) har også været i aktion. De fik 12 fejl i første fase. 

Både 6-års og 7-års klassen rides i dag i en metode med to faser, mens 5-års hestene rider det der svarer til en metode B0 herhjemme. For at gøre sig forhåbninger om en finaleplads kræver det altså et topresultat for 6- og 7-års hestene i dag, mens det for 5-års hestene kræver en fejlfri runde. 

Kl. 08.40

Den første danske ekvipager har været til start i 6-års klassen. Her var det Christine Thirup Christensen med CC Unik e. Untouchable 27/Equest Carnute (opdr. Carsten Carstensen), som lagde ud i flot stil, men desværre havde en misforståelse ind i trekombinationen, som betød, at Christine faldt af. 

Østrigske Benjamin Saurugg, som rider på den danskeejede Ally Alfarvad Z e. Air Jordan/Quinar (opdr. Alfarvad), har ligeledes været til start i denne klasse og de leverede en flot fejlfri runde. 

Copyright Ridehesten.com
Jacob Theodor Schmidt og Bøgegaardens Gladiator. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen