Kick Off - VM Herning kommer stadigt tættere på start

04-10-2020 12:15

Inderkredsen bag planlægningen af VM i Herning i 2022 mødtes lørdag i MCH Messecenter Herning til den første af en række fællesmøder for at sikre gensidig orientering og få godt styr på planlægningen af det firedobbelte verdensmesterskab

Nyheden fortsætter efter annoncen

VM Ridesport i 2022 i fire discipliner: dressur, voltigering, para-dressur og springning finder sted i august måned 2022 i MCH Messecenter Herning. Det officielle navn er: ECCO FEI World Championships Herning, Denmark.

Inden den første rytter rider ind på Stutteri Ask Stadium om knap to år er der oceaner af planlægning, der skal falde på plads. Der er ventet 1000 heste, og det er godt og vel i samme størrelsesorden, som når Dansk Varmblod inviterer til Hingstekåring med meget mere i MCH Messecenter Herning. Men når Danmark er vært for verdensmesterskaber i fire discipliner, så kræves der langt mere alene i planlægningen af hotelindkvartering til ryttere og officials samt holdledere og officielle personer fra rideforbund over hele verden. Alene shuttleservice til og fra stævnepladsen og hotellerne bliver en stor logistisk opgave. Omkring 1600 hotelværelser skal arrangørerne sørge for, og så kommer alt det andet. 

Copyright Ridehesten.com
MCH Arena, der omdøbes til Stutteri Ask Stadium under VM, er det mindste VM-stadion i historien, og det giver nogle udfordringer, som arrangørerne er i fuld gang med at løse. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen


Det er store tal, nøglepersonerne bag stævnet opererer med. Jens Trabjerg og Casper Cassøe har dannet et stævnearrangerende selskab, og de løber de den økonomiske risiko ved stævnet. Netop økonomien i World Equestrian Games har været et springende punkt, og det har fået det internationale rideforbund, FEI til at ændre på afviklingen af mesterskabet, så de hidtidige otte discipliner nu er delt op. Danmark vandt sidste år æren og forpligtigelsen til at afvikle de fire ovennævnte discipliner, og der forestår et gigantisk arbejde med at få planlægningen til at gå op i en højere enhed. 
Ved WEG i Normandiet i 2014 var der 160 fuldtidsansatte til at løse opgaven. Herhjemme bliver det løst i et tæt samarbejde mellem fuld- og deltidsansatte samt et antal frivillige nøglepersoner. Det var den gruppe, som mødtes i går lørdag i MCH Messecenter Herning til Kick Off, opstartsmøde forud for VM i 2022. 

Copyright Ridehesten.com
Jyske Bank Boxen har ikke været i brug siden Dansk Varmblods hingstekåring i marts, der lå fortsat sand på gulvet, da kick off-gruppen var på rundvisning. Herinde skal bl.a. VM i voltigering afvikles. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dyrlægeklinik, pressecenter og camping
Hestene skal indkvarteres i de permanente stalde på landsskuepladsen samt i hal Q, herfra er der kort afstand til de tre opvarmningsbaner - to af dem bliver overdækkede - der placeres bag MCH Arena, der til stævnet omdøbes til Stutteri Ask Stadium. I staldområdet etableres en dyrlægeklinik, smedje med meget mere.
ca. 900 journalister og fotografer skal have arbejdsplads tæt på de tre konkurrencebaner. De tre baner bliver stadion, hvor dressur- og springklasserne skal afvikles, den nyetablerede stadion 2 foran Stutteri Ask arena, hvor der også bliver et stort messe og catering område, samt i Jyske Bank Boxen, der kommer til at rumme voltigering med meget mere. Det hele pakkes ind i et en stor FanZone, et oplevelsestorv, og krydres med en række store og små events fra scenen og i pauserne på konkurrencebanerne. 
Inde på stævnepladsen bliver der campingområde for hjælpere, grooms mv. men lige udenfor pladsen etableres et stort campingområde for tilskuere med bad og toiletfaciliteter samt egen købmand. 

Det bliver kort sagt et VM, man skal opleve! Billetterne forventes at blive sat til salg i det nye år. 

Copyright Ridehesten.com
Jens Trabjerg og Casper Cassøe (tv) ved den ene indgang til stadion. Det er gennem denne indgang, ryttere og heste kommer til at entre stadion ved VM i 2022. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen