Kingsland sælger aktiemajoritet på 51 %

22-09-2020 12:05

Annika Knudsen Lorentsen

Det verdensomspændende brand Kingsland Equestrian har solgt aktiemajoriteten på 51 %, og de fortæller, at de glæder sig til i fremtiden at have Helgstrand Dressage som samarbejdspartner, for det er netop Helgstrand som har købt majoriteten i firmaet

Copyright Ridehesten.com
Lin E. Kingsrød i forbindelse med et pressemøde ved Oslo Horse Show i 2012. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tilbage i 1999 blev Kingsland Equestrian etableret i Norge, og firmaet er siden vokset til i dag at være en af verdens største producenter af ridesportsudstyr, herunder både dame-, herre- og børnetøj samt diverse udstyr til hesten. 

Nu har firmaet solgt aktiemajoriteten på 51 % til det danske firma Helgstrand Dressage, som jo ejes af Anderas og Marianne Helgstrand, samt Waterland Private Equity. Kingsland glæder sig over salget, og grundlægger Lin E. Kingsrød fortæller følgende:

– Jeg er rigtig glad for, at det er blevet super modtaget her i huset (Kingsland) og i vores afdelinger rundt om i verden. Helgstrand og Waterfront vil som partnere være med til at løfte Kingsland op på det næste plan. Så meget, som der er sket i de sidste 20 år i branchen, vidner om, at det er vigtigt med stærke partnere med et globalt netværk. Vi er nu rigtig godt rustede til fremtiden og glæder os til at se, hvad det nye forstærkede samarbejde kan føre til.

Copyright Ridehesten.com
Maria Hjort Frederiksen er en af den danske ryttere, som har et samarbejde med Kingsland. Her ses hun på varmblodshoppen Dublé, som hun har haft masser succes på i klasser tom. 160 cm. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Andreas Helgstrand er også godt tilfreds med investeringen og fortæller følgende:

– Kingsland Equestrian har været min sponsor igennem rigtig mange år, og de har altid stået for eksklusivt design og den bedste kvalitet. Derudover har virksomheden en professionel ledelse, som vi ser frem til at udvikle virksomheden sammen med. Helgstrands aktiviteter breder sig ud på verdensplan, og derfor passer opkøbet af Kingsland Equestrian perfekt ind i den strategi, vi har lagt, fortæller han og fortsætter:

– Med vores kompetencer og netværk inden for hesteverdenen kan vi være med til at løfte den fremtidige udvikling af Kingsland Equestrian. Vi kan både tilføre ressourcer i form af personkompetencer, men også finansiering af investeringer, der kan løfte Kingsland Equestrian til et nyt niveau. Vi følger den strategi, vi sammen med Waterland har lagt om at få flere forskellige aktiviteter inden for Equestrian-industrien. Dette er den første store investering, som sammen med andre igangværende opkøb for alvor skal være med til at forløse vores strategi.

Copyright Ridehesten.com
Kingsland udstiller bla. på Spoga messe. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald