Kipling hos Selina Solberg

29-08-2023 15:15

Den internationale Grand Prix-hest Kipling, som Anne Troensegaard har dannet par med i ni år, er nu flyttet til Selina Solberg Vittinghus 

Copyright Ridehesten.com
Kipling under Anne Troensegaard i 2017 i Ermelo, da de vandt UVM-bronze. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 13-årige trakehnervallak Kipling e. Hofrat/ Hohenstein (opdr. Peter Christensen) har dannet par med dressurrytter Anne Troensegaard siden 2014, hvor hesten var 4 år gammel.

Ekvipagen havde deres første stævnestarter i 4-års championaterne, og siden er det gået trin for trin med at skabe en meget succesfuld karriere fra unghest til international Grand Prix-hest. Det er blevet til utallige sejre og topplaceringer i DRF's championater og TAF-championaterne, lige som deres vej har gået via UVM i Ermelo.

I 2017 vandt Kipling UVM-bronzemedalje for 7-års, hvor han var den første TAF-hest, som vandt UVM-medalje. Sidenhen blev han sammen Anne Troensegaard hædret af det tyske trakehneravlsforbund, som dekorerede den danske vallak med tilnavnet TSF (Trakehner Sport Pferd).

Copyright Ridehesten.com
Anne Troensegaard og Kipling i Hagen sidste år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2020 debuterede Kipling under Anne Troensegaard i Intermediaire og i 2021 i først national og senere international Grand Prix. I 2022 vandt ekvipagen CDI Grand Prix Kür i Le Mans med over 76%.

Dressurrytter Selina Solberg Vittinghus, der er ansat på Atterupgaard, har nu overtaget tøjlerne fra Anne Troensegaard, som hun refererer til som "en kær ven og en kvinde, jeg beundrer meget".

Anne forsætter med med at hjælpe Selina fra jorden i samarbejde med berider Rune Willum, og det er planen, at Selina skal bringe Kipling videre i konkurrencesammenhæng inden et eventuelt salg.

Indtil da drømmer vi stort, lyder det fra Selina.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner