Kittel og Bohemian nr. 2 i Hagen

22-09-2023 18:37

Patrik Kittel var i dag til start med Galleria's Bohemian ved CDI Hagen i Tyskland. Parret blev placeret som nr. 2

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian deltog i EM i Hagen i 2021, hvor de vandt individuelt sølv og bronze samt holdbronze. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den nyligt etablerede ekvipage, svenske Patrik Kittel og Galleria’s Bohemian e. Bordeaux/ Samarant, viste i dag et flot ridt i den 4-stjernede Grand Prix ved CDI Hagen i Tyskland, hvor de opnåede 72,978%. Det blev dermed til en andenplads i klassen. Klassen blev vundet af den tyske rytter Bianca Nowag-Aulenbrock og Florine OLD e. Foundation 2/ Lauries Crusador med 74,804%.

Den altid storsmilende Patrik Kittel var tydeligt begejstret for ridtet i dag sammen med den erfarne Grand Prix-hest. Parret havde mange flotte momenter under ridtet, hvor de blandt andet demonstrerede flotte serier og en elegant zigzag-traversade. Dog viste der sig nogle små usikkerheder ved anspringet til galop fra passage, ligesom det kom til udtryk under piaffe-passage-turen, at parret forsat er ved at lære hinanden at kende. Undervejs viste der sig også lidt spændinger og en momentvis lidt snæver holdning hos hesten, men Kittels ridt viste samtidig, at ekvipagen udvikler sig positivt.

I klassen kunne man også finde en anden dansk forbindelse. Dansk varmblodshesten Sandbæks Rio-El e. Skovens Rafael/ De Noir (opdr. Inger Kirkegaard Kjeldgaard) var også til start i den 4-stjernede Grand Prix-klasse med sin norske rytter Mathilde Merethe Klaesson. Ekvipagen red til 70,674% og blev placeret som nr. 7. Den norske ekvipage deltog for nyligt i EM i Riesenbeck i Tyskland, og de var også en del af det hold, der repræsenterede Norge ved VM i dressur i Herning i 2022.

Copyright Ridehesten.com
Patrik Kittel og Forever Young, som han også er til start med i Hagen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Et nyt makkerpar
Galleria’s Bohemian, der tidligere blot hed Bohemian, var indtil for nyligt ejet af danske familien Zinglersen og havde i en årrække fungeret som en af Cathrine Laudrup-Dufours topheste med adskillige internationale Grand Prix-sejre i bagagen. I januar i år offentliggjorde Dufour på sin Instagram-profil, at Bohemian var solgt til Sportpferde Galleria, der er ejet af den sydkoreanske OL-rytter Dong Seon Kim. Den sydkoreanske OL-rytter annoncerede dog efter kort tids samarbejde med vallakken, at han ville trække sig fra sporten for at fokusere på sin virksomhed. Ved samme lejlighed oplyste han, at hans tre Grand Prix-heste skulle sælges, hvilket også omfattede Bohemian. Det lykkedes dog Patrik Kittel at overbevise Dong Seon Kim om at lade ham ride hesten i stedet, hvorefter han overtog tøjlerne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Bohemian og Cathrine Laudrup-Dufour deltog sammen i OL i Tokyo i 2021, hvor de opnåede en individuel placering som nr. 4. De deltog også i EM i Rotterdam sammen i 2019, hvor de vandt både bronze og holdbronze og EM i Hagen i 2021, hvor de vandt individuelt sølv og bronze samt holdbronze.

Kittel og den tidligere danskejede Bohemian havde deres internationale debut sammen i starten af august ved det internationale stævne i Crozet i Frankrig, og de har derfor kun konkurreret kort tid sammen på internationalt niveau. Kittel vandt den 3-stjernede Grand Prix Special-klasse i Crozet med 73,511%.

Patrik Kittel udtrykte i denne uge på sin Instagram-profil stor begejstring og stolthed over at ride Bohemian, hvilket Cathrine Laudrup-Dufour synes at bakke fuldt op om, idet hun selv delte opslaget på sin Instagram og roste ekvipagen.

Klassens resultat.

S
tævnets start- og resultatlister.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen