Kom til Baltic Cup i weekenden

02-02-2024 06:48

Årets første Baltic Cup skydes i gang i dag, når de unge springryttere indtager den flotte hal på Riders Cup ved den sjællandske by Herlufmagle

Copyright Ridehesten.com
Selma Hundborg Dresler i den flotte opvisningshal på Riders til Baltic Cup. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Baltic Cup året 2024 skydes som tidligere år igang på Riders Cup og fortsætter med stævner fordelt i både Danmark, Sverige og Norge året igennem inden, at finalen –  som så mange gange før – afholdes i forbindelse med Christmasshowet på Vilhelmsborg til december. De første kvalifikationspoint skal samles i dag, fredag, og hen over weekenden, hvor i alt 467 starter rider på banen

Der går både small tour og big tour for alle tre ponykategorier, og det samme gør sig gældende for children samt junior/U25. Desuden afholdes et par enkelte nationale LA1* og LA2**.

Dorthe Ketteler, en af arrangørerne fra Riders Cup, fortæller, at hende og de andre kræfter bag stævnet glæder sig til at åbne op igen i år for de smukke omgivelser på Riders:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg ser frem til, at vi skal vise ridefolket, hvor hyggeligt det kan være at være til stævne her. Vi afholder en åben reception fredag aften, hvor der vil være mad og hygge. Vi har planlagt en overraskelse til alle deltagende ryttere i løbet af lørdagen, som jeg ikke kan fortælle mere om endnu, lyder det hemmelighedsfuldt fra Dorthe.

Stemningen er mestendels i top hos teamet bag, men Dorthe ville dog ønske, at der var lidt flere ponyryttere tilmeldt:

Det er interessant at se, hvordan junior/U25 klasserne er vokset markant de seneste år, alt imens der i år er færre ponystarter end tidligere. Måske synes DRF og trænerne ikke, at Baltic Cup er et vigtigt nok koncept, men det kan selvfølgelig skyldes mange ting. Jeg synes i hvert fald, at Baltic Cup er godt stævne, der er værd at prioritere som ponyrytter, så vi overvejer om vi næste år skal have nogle lidt lavere klasser med, så vi kan tiltrække flere starter, siger Dorthe og slutter: Uanset hvad glæder vi os til weekenden, og jeg er glad for, at de dejlige frivillige forældre gider at bruge deres tid på Baltic Cup her på Riders. 

Du kan følge med i resultaterne her.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen