Tredje afdeling af Baltic Cup er nu afviklet

18-06-2024 10:09

Til det internationale springstævne i Växjö, Sverige blev tredje afdeling af Baltic Cup afholdt i den forgangne weekend. Her blev det til flere danske sejre, mens også Sverige og Norge kunne glæde sig over flotte resultater

Copyright Ridehesten.com
Emily Lee Vestergaard på Sting Yaris. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Tredje afdeling af denne sæsons Baltic Cup blev i den forgangne weekend afviklet i det svenske, hvor flere danske pony-, children- og juniorryttere var til start. Søndag blev der afholdt Grand Prix i de forskellige kategorier, og her var der både dansk, svensk og norsk sejr. 

Lige over middag blev Grand Prix'erne skudt i gang med kategori 3 ponyerne. Her var flere danske ryttere til start, men bedst af dem var Emily Lee Vestergaard på Sting Yaris. De red sig nemlig ind på en flot andenplads med en fejlfri runde i både hoved- og omspring, kun lige slået af svenske Astrid Kaczynski på Lavally Sam, der var 0,5 sekunder hurtigere end Emily. På tredjepladsen gik igen til svensk side, nemlig Hilma Danielsson på Stald Fox's Mr Fox, der ligeledes red fejlfrit i både hoved- og omspring, men med en noget langsommere tid end de to andre ryttere. Dermed blev det altså til svensk sejr, men med en flot dansk andenplads. 

Copyright Ridehesten.com
Astrid Kaczynski på Lavally Sam. Foto: Privat.

Efterfølgende var det blevet kategori 2 ponyernes tur. Her var én enkelt dansker til start, nemlig Camilla Winther med Kenzie van Der Vonderschotten. Parret red en flot og fejlfri runde i hovedrunden og var dermed videre til omspring. Her red parret i den hurtigste tid i klassen, men desværre røg der en enkelt bom på vejen. Dermed gik sejren til norske Bertine Hagen Berentsen med Burnbrae Jack, der red en fejlfri omspring i en hurtig tid. Lige i hælene på Bertine var svenske Moa Aspegren på Attyrory Melody, der ligeledes red en fejlfri omspring, og dermed sneg sig ind på en andenplads. 

Copyright Ridehesten.com
Camilla Winther med Kenzie van Der Vonderschotten. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

I kategori 1 ponyernes Grand Prix lød forhindringerne på 125 cm. Her var der dansk overtal, da tre ud af fire starter repræsenterede de danske farver. Det blev derfor også til dansk sejr, da Selma Hundborg Dresler og Clounamon Coco var eneste fejlfrie ekvipage i hovedrunden, og dermed strøg dannebrog til tops for første gang denne søndag. På andenpladsen var ligeledes en dansk ekvipage, nemlig Molly Nordenbæk på Agerbaeks Bonfire, der havde et enkelt nedslag på den udfordrende bane. Tredjepladsen gik også til dansk side, hvor Klara Mie Snebjørn Poulsen og Wrenwood Bambilino e. Silbon W/ Concorde var at finde. Parret havde ligeledes et enkelt nedslag. 

Copyright Ridehesten.com
Selma Hundborg Dresler og Clounamon Coco. Foto: Privat.

Søndag eftermiddag skulle children-rytterne i aktion. Her var ingen dansk ekvipage til start, og da klassen var afgjort, blev det med den norske nationalsang i højtalerne. Vinderen blev nemlig Bertine Hagen Berentsen på Jj Casiska e. Cajus/ Faram, der var eneste fejlfrie ekvipage på den 125 cm høje bane. På andenpladsen fandt vi svenske Casper Jönberg med hesten Eleanorfee BN e. Indoctro/ Burggraaf NV, der havde et enkelt nedslag. Tredjepladsen gik ligeledes til svensk side, hvor Tove Andersson og Bruce KS e. Bravour 1197/ Electro red sig ind, ligeledes med et enkelt nedslag. 

Copyright Ridehesten.com
Bertine Hagen Berentsen på Jj Casiska. Foto: Privat.

Da det blev tid til sidste Grand Prix, og dermed også søndagens højeste klasse, skulle juniorerne på banen. Her var svensk overtal, da der ud af seks startende var fem svenskere. Det slog dog ikke den eneste dansker i feltet af pinden, da Olivia Dresler med hesten Picadilly red fejlfrit som eneste ekvipage, og dermed kunne stille sig øverst på podiet til lyden af den danske nationalsang. På andenpladsen fandt vi svenske Wilma Linell på Arctic e. Kannan/ Cardento, der havde to nedslag i en ellers hurtig tid. Tredjepladsen gik ligeledes til en ekvipage med to nedslag, nemlig Alma Blommesköld på Emeralda BG e. Emerald/ Calido I. 

Copyright Ridehesten.com
Olivia Dresler med hesten Picadilly. Foto: Privat.

Hermed blev tredje afdeling af Baltic Cup afviklet med succes i det svenske. Næste afdeling bliver i Drammen, Norge fra den 29. august til den 1. september. Det er også fjerde og sidste afdeling inden finalen, der bliver afholdt på Vilhelmsborg fra den 5.-8. december, hvor vinderen af dette års Baltic Cup skal findes. 

Se resultatlister fra stævnet her. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner