Kommer Fiontini med til OL?

09-02-2024 16:14

Den berømte DV-hoppe Fiontini ligger med sin amerikanske rytter Anna Buffini på tredjepladsen på en rankingliste, som det amerikanske rideforbund har lavet over mulige OL–kandidater

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 14-årige sølvmedaljehoppe Fiontini e. Fassbinder/ Blue Hors Romanov (opdr. Henrik Hansen) har haft sig en del forskellige ryttere. I 2021 blev hun solgt til den amerikanske dressurrytter Anna Buffini, hvor hun siden har haft sit faste hjem. For et par dage siden skrev vi om Buffinis og Fiontinis stævnedebut sammen, hvor det blev til 72,000% i Grand Prix og 72,447% i Grand Prix Special i CDI3* i Del Mar i Californien.

På baggrund af disse resultater er Anna Buffini og Fiontini rykket ind på tredjepladsen på en liste over kandidater til det amerikanske OL–dressurhold. Ifølge Dressage News bruges ranglisten til at udvælge de tre bedste kandidater til OL, og listen opgøres ud fra den gennemsnitlige score i internationale Grand Prix–, Special og Kürklasser for hver ekvipage. Derfor kan man selvfølgelig også indvende, at det er et spinkelt grundlag for Buffini og Fiontini ud fra kun to starter – kvalifikationsperioden løber dog indtil 6. maj 2024, hvormed der burde være tid til flere starter for ekvipagen inden da. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Listen toppes af erfarne Steffen Peters og Suppenkasper, der har været på det amerikanske landshold til mange mesterskaber, bl.a. til OL i Tokyo i 2021 og til VM i Herning 2022. Listen kan ses her.

Ud fra listen vil der i maj-måned, når kvalifikationsperioden er udløbet, blive sat en short-list, hvorefter kandidaterne herpå vil mødes til forskellige observations- og træningssamlinger. 

Mange ryttere gennem tiden
At Fiontini pludseligt er tilbage i topsporten igen, kommer som lidt af en overraskelse efter omskiftelige ryttere og flere års stævnepause siden salget i 2021. Fiontioni har ellers haft sig en imponerende karriere, i sine unge år hos Helgstrand, hvor det blev til tre gange UVM–guld med Severo Jurado Lopez i årene 2015-2017. Hoppen blev købt i 2016 af den svenske unge dressurrytter Beata Söderberg, der dog tilbagesolgte hoppen til Helgstrand i 2018. Her blev hun igen startet under Severo, denne gang på Grand Prix niveau, og senere under Andreas Helgstrand selv. Det blev også til en kort periode hos Patrik Kittel, inden Fiontioni flyttede til det amerikanske kontinent. I 2022 udtalte Buffini til Ridehesten, at hun ville give Fiontini en masse tid, før hun skulle til start igen. Det holdt stik, og nu ser fremtiden for ekvipagen særdeles lovende ud. Det bliver spændende at se, om de danske ryttere kommer til at dyste mod Fiontini, når dressurbanerne til OL i Paris indtages til sommer.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen