Fiontini med i opløb om OL-pladser

16-04-2024 10:28

Anja Hegstrup

Weekendens CDI-stævner i USA er næstsidste chance for at komme i betragtning til de otte pladser, der giver adgang til den amerikanske Europa-tur forud for OL

Copyright Ridehesten.com
Anna Buffini og Fiontini. Foto: Grace Waggoner/Incanto Sports Group
Nyheden fortsætter efter annoncen

I Californien blev der også redet om pladserne til OL, og her var Anna Buffini og den 14-årige DV-hoppe Fiontini e. Fassbinder/ Blue Hors Romanov (opdr. Henrik Hansen) lørdag til start i Grand Prix ved CDI-stævnet i Del Mar. Stævnet er deltagermæssigt et af de mindre, og i klassen var der kun to ryttere til start. Anna Buffini på Fiontini og Steffen Peters på Suppenkasper.

De fleste husker sikkert, at Fiontini skrev historie ved at vinde tredobbelt UVM med Severo Jurado Lopez i sadlen. Sølvmedaljehoppen blev købt af Anna Buffini i 2021, men uvist af hvilken grund forsvandt parret totalt ud af billedet indtil februar i år, hvor ekvipagen fik dispensation til at starte direkte i international Grand Prix uden at have startet nationalt. De opnåede hele 72% i den pågældende klasse. 

Stævnet i Del Mar er Anna og Fiontinis trejde i år, og ligesom de andre ryttere, der kæmper om OL-pladserne i Florida, er det selvfølgelig også Annas håb at komme i betragtning. Lørdagens CDI4* Grand prix blev af de fem dommere bedømt til 69,512% og dermed en andenplads efter Steffen Peters og Suppenkasper e. Spielberg/ Krack C, der må siges at være tilbage på toppen med 72,391%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Susanne Baarup, som var at finde ved M havde Anna og Buffini på 70,978%. Med både fejl i zig zag'en og de 15 etterchangementer var der bestemt plads til forbedring, så søndag leverede de i Grand Prix Special et program med rigtig mange højdepunkter. Adskillige 8-taller i piaffe og passage og endda et 9-tal i fri skridt opvejede fejlen, der sneg sig ind  i toerchangementerne, og parret endte på 71,766%.

Forrige mandag var Anna og Buffini nede på en sjetteplads på USA's OL-shortlist, men efter weekendens resultat er de rykket op på en femteplads lige efter Endel Ots og Cathrine Laudrup-Dufours tidligere tophest Bohemian

Se den opdaterede liste over ryttere og heste, der er med i kapløbet om pladser til OL i Paris for USA.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner