World Cup-sejr til Fiontini

25-03-2024 20:23

Anja Hegstrup

Mens der i weekenden var øsende regn over banerne ved Global Dressage Festival, blev der – heldigvis fristes man til at sige – kun afholdt et mindre nationalt stævne, var der i Del Mar i Californien gang i opløbet om OL pladserne på det amerikanske hold

Copyright Ridehesten.com
Anna Buffini og Fiontini ved Del Mar CDI3* Grand Prix. Foto: Grace Waggoner/Incanto Sports Group

Anna Buffini var i weekenden til start i World Cup på den nu 14-årige Dansk Varmblods hoppe Fiontini, e. Fassbinder/Blue Hors Romanov, avlet af Henrik Hansen. Det var kun parrets anden CDI, og med en sejr i februar på 72%, meldte de sig ind i kampen om pladserne til Paris.

Sejren i lørdags viste dog desværre ikke en opadgående kurve, som de helt sikkert havde håbet på. Det blev til 69,76% i den indledende World Cup Grand Prix, som desuden kun talte to deltagere. Kigger man på scorene, indtrådte den eneste alvorlige fejl i de femten etterchangementer, hvor dommerne gav karakterer fra tre til fem. Ellers var det bare et jævnt program uden nogen deciderede højdepunkter. Lige nu ligger Anna og Fiontini nummer tre på den amerikanske olympiske rangliste, hvor Steffen Peters på den 16-årige KWPN-vallak Suppenkasper ligger nummer et. Det ellers meget erfarne par, som bl.a. deltog ved OL i Tokyo, havde i går den laveste score i fire år i Grand Prixen, da det blev til 71,97%.

Copyright Ridehesten.com
Steffen Peters og Suppenkasper. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

– Desværre ikke en god tur i dag, udtalte Steffen efterfølgende. – En fejl i de sidste ettere og et tab af balance i den sidste piaffe. Mopsie (Suppenkasper) var fantastisk, rytteren var ikke så god som Mopsie i dag, lød det fra ham.

Søndag red Steffen Peters Grand Prix Special, og det var bestemt heller ikke det resultat, han havde håbet på. Kun 69,68% blev det til, og det er kun anden gang i parrets historie, at de ender under 70%. Der indløb både fejl i toer changementerne og den ene pirouette, og det kostede dyrt. Steffen bebrejdede udelukkende sig selv efter ridtet. – Begge fejl var helt klart min skyld, hvilket er lidt mere smertefuldt i et olympisk år.

Derimod havde Anna og Fiontini en fin tur og indkasserede 76,21% med mindst ni i sværhedsgrad. – Nu skal vi bare lære hinanden bedre at kende. Jeg er meget taknemmelig for denne once in a lifetime horse, udtalte hun efterfølgende.

Reelt set er det egentlig kun Steffen Peters, som ser ud til at være sikker på en plads på holdet. Efter deadline den 6. maj for kvalifikationsstævnerne, som tæller fire i Californien, ti i Florida og en i Texas, bliver der udformet en shortlist af op til otte ekvipager. Disse skal så deltage i forskellige observations-samlinger samt deltage i stævner i Europa inden den endelige udtagelse.

Et andet godt bud på en amerikansk ekvipage er Anna Marek Fire Fly, som virkelig har gjort det fantastisk ved Global Dressage Event denne sæson. Så godt, at de fra den 16.-20. april deltager ved World Cup-finalen i Riyadh, Saudi-Arabien.

Copyright Ridehesten.com
Endel Ots og Zen Elite's Bohemian. Foto: Ridehesten.com/Anja Hegstrup

Lige nu venter vi på at se startlisten til næste uges CDI på Global, da dette er det sidste i rækken her. Ingen tvivl om, at det bliver interessant at se deltagerlisterne, ikke mindst fordi vi allerede nu ved, at Endel Ots og Zen Elite's Bohemian kommer til start ved deres første CDI sammen.

Kilde: Dressage-News

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing