KRAFFT undersøger mulig cannabis i foderet

09-04-2019 14:18

Britt Carlsen

I Frankrig er der fokus på, om der er en mulig sammenhæng mellem positive dopingprøver for cannabis og KRAFFT foder som nu testes

Copyright Ridehesten.com

Det svenske foderstoffirma KRAFFT undersøger lige nu sammensætningen i deres hestefoder, efter virksomheden har fået en henvendelse fra Frankrig, hvor tre travheste er testet positiv for cannabis. Hvorvidt det er foderet, der har udløst den positive dopingprøve (cannabis er på dopinglisten), bliver nu testet på to uafhængige laboratorier.

– Vi afventer nu resultaterne af stikprøven og følger udredningen tæt. KRAFFT følger naturligvis de bestemmelser og branchestandarder, der er fastsat for hestefoder i alle vores foderproduktion, og vi tager de indikationer vi har fået fra Frankrig meget alvorligt, siger Sandra Hodik, administrerende direktør for KRAFFT.

Hestefoderet, som fordeles til forhandlere i ind- og udland og altså også herhjemme, produceres i Sverige og testes i henhold til industristandard, hvilket betyder at der tages prøver for ikke-tilladte stoffer, som kan forekomme i råvarer. I øjeblikket udføres prøveudtagning for to stoffer; Koffein og Theobromin, det vil sige ikke for Cannabis.

– Den igangværende undersøgelse har høj prioritet for os. Hvis testresultaterne viser, at Cannabis er et stof, der kan forekomme i råvarer der bruges til produktion af hestefoder, skal testprocedurerne i Sverige ændres. Vi er ved at gennemgå vores procedurer, og nu vil sikre, at de råvarer, vi køber, og vores færdige produkter ikke indeholder spor af dette stof, siger Sandra Hodik.

Såfremt det viser sig, der er rester af Cannabis i foderet, har det dog ingen helbredsmæssige konsekvenser for hestene. Indtil resultatet af undersøgelsen foreligger, kan man tale med de respektive forbund man konkurrere under, såfremt man er i tvivl i forhold til stævnestart, eller indgå i en dialog med sin dyrlæge, udtaler den danske repræsentant for KRAFFT Jesper Bæk.
Vi følger sagen, og kommer med nyt så snart resultaterne af undersøgelserne foreligger. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner