Kristin Andresen har vundet voldgiftssag

10-07-2020 14:29

I en voldgiftssag har Kristin Andresen fået medhold i en tvist med det tyske hannoveraneravlsforbund

Copyright Ridehesten.com
Hannoveranerhingsten Dario. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved hannoveranerhingstekåringen i oktober 2018 købte EquiStallion v/ Kristin Andresen flere hingste på forbundets auktion, heriblandt præmiehingsten Dario e. Dancier, der var ejet af Ernst Kemper. Da hingsten ankom til Noagaard v/ Jan Møller Christensen, som skulle træne hingsten, kunne man konstatere, at den led af staldkrampe (shivering).

– Jeg mødtes med sælger Ernst Kemper og Werner Schade fra hannoveranerforbundet i december 2018, hvor vi alle måtte give os lidt for at nå frem til en løsning, som vi alle kunne leve med. Vi lavede et joint venture og en plan for hingsten, der nu returnerede til Tyskland, fortæller Kristin Andresen, der flere gange tidligere har købt hingste på forbundets hingsteauktion og tidligere har gjort tilfredsstillende forretninger med Werner Schade.

Planen var, at hingsten skulle gå en rideprøve i Tyskland og derefter sælges på forbundets ridehesteauktion, men Dario bestod ikke prøven og kom aldrig på auktion. Inden den planlagte deltagelse på auktionen overgik hingsten til et fælles ejerskab mellem Kemper og hannoveranerforbundet. Forbundet har herefter gennemgået en meget turbulent tid med udskiftning i ledelsen. Werner Schade blev fyret, og her spillede sagen om Dario en central rolle. 

Copyright Ridehesten.com
Kristin Andresen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Desværre ville hannoveranerforbundet ikke efterleve kontrakten, der er underskrevet af alle parter, og i øvrigt har de heller ikke betalt Kemper hele det skyldige beløb fra det oprindelige auktionssalg, fortæller Kristin Andresen.

Hun har gjort retmæssigt krav på den sum, som forbundet og Kemper havde tilbagekøbt hingsten for. Ved en voldgiftssag i Aarhus den 8. juli 2020 lød kendelsen, at de to tyske parter skal betale Kristin Andresen 105.720,71 EUR for returkøb af hingsten Dario og dække hendes danske sagsomkostninger på ca. 100.000 DKK. 

– Kemper og jeg har hele tiden været enige, men forbundet har under ledelse af Hans-Henning von der Decken nægtet at overholde kontrakten, fortæller Kristen Andresen og tilføjer: – Det er trist, når man har en klar aftale mellem alle parter, men jeg er glad for, at jeg har fået fuldt medhold. 

I magasinet Ridehesten kan du læse meget mere om sagen.

Copyright Ridehesten.com
Advokat Sophus Bøgeskov har ført sagen for EquiStallion v/ Kristin Andresen. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen