Kritik af ny dyrlægeuddannelse i Danmark

31-05-2021 11:00

Marie Helene Rigård Rohleder

Professor og dyrlæge Rikke Buhl fra København Universitet er ude med skarp kritik af regeringens planer om at oprette en ny dyrlægeuddannelse i Jylland. Hun mener ikke, at Danmark er stor nok til to dyrlægeuddannelser 

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto af Rikke Buhl. Foto: Ridehesten.com/ Malene Reismer Vestergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dyrlæge, professor og forsker Rikke Buhl, som har skrevet mange faglige artikler til magasinet Ridehesten gennem årerne, er nu ude med skarp kritik af regeringens planer om at oprette en ny dyrlægeuddannelse i Jylland. 

Regeringen fremlagde i sidste uge planer om at flytte uddannelsespladser fra universiteterne i København, Aarhus, Odense og Aalborg og oprette nye studiepladser rundt omkring i landet. 

Det gælder også for dyrlægeuddannelsen (veterinærmedicin) på Københavns Universitet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag optager KU-uddannelsen ca. 180 dyrlægestuderende om året, hvoraf nogle er fra Sverige. Det skal skæres med 45 pladser,  som flyttes til Foulum, hvor Aarhus Universitet i forvejen har en afdeling. Den nye dyrlægeuddannelse skal angiveligt kunne optage 90 studerende om året.

Det skriver Jyllands-Posten i et interview med Rikke Buhl. 

Rikke Buhls kritik går blandet andet på, at hun er bange for at fagmiljøet bliver alt for lille, og økonomien vil ikke kunne følge med. Det er meget dyrt at uddanne dyrlæger på grund af de mange timer i laboratoriet og driften af universitetshospitalet for store husdyr og kæledyr. 

– Man risikerer at ødelægge eller forringe en rigtig god og international anerkendt uddannelse, siger Rikke Buhl til Jyllands-Posten. 

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto af Rikke Buhl. Foto: Ridehesten.com/ Malene Reismer Vestergaard
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen