Kværke skyld i aflysning af Jysk Rideuge 2021

05-07-2021 12:43

Annika Knudsen Lorentsen

På grund af et kværkeudbrud hos Silkeborg Rideklub har arrangørerne været nødsagede til at aflyse det populære sommerstævne i det midtjyske

Copyright Ridehesten.com
Tina Christiansen ved Jysk Rideuge 2014. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fire heste hos Silkeborg Rideklub er ramt af kværke, og derfor har klubben været nødt til at aflyse deres populære sommerstævne, Jysk Rideuge. 

Klubben er selvfølgelig i karantæne på grund af kværkeudbruddet, og derfor kan ryttere desværre ikke se frem til at deltage ved stævnet i den midtjyske klub i år. Hvert år deltager mange spring- og dressurryttere normalt ved stævnet, som samler hestefolk til hyggelige stævnedage, hvor der er plads til både konkurrence og hygge med hinanden. 

– Vi og vores heste er blevet sendt i karantæne, fortæller Helle Knop, som er stævneansvarlig for Jysk Rideuge, til TV2 Østjylland

Nyheden fortsætter efter annoncen

Aflysningen af Jysk Rideuge er både ærgerligt for deltagerne og for klubben, og det får også en stor betydning for klubbens økonomi, da netop dette stævne er en af klubbens årlige indtægtskilder. 

– Stævnet er en vigtig del af vores økonomi. Vi kommer nok ud med et minus på bundlinjen nu, og  det kan betyde, at der er ting, vi ikke kan gøre, f.eks. i forhold til renovering af ting, som var planlagt, men som nu må udsættes. Det kommer heldigvis ikke til at betyde fyringer eller lukning, men det kan også betyde, at vi ikke får råd til en ekstra elevpony og lignende, forklarer hun. 

Jysk Rideuge skulle have været afviklet fra den 17.-25. juli 2021.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen