Lægerne troede at han ville blive delvis lam (video)

25-04-2021 14:17

Ryttere fra hele verden sendte deres varmeste tanker og håb mod Spanien, da den unge spanske dressurrytter Juan Matute Guimon sidste år blev ramt af en hjerneblødning. Nu er han tilbage og til start ved stævnet i Hagen, hvor Ridehesten tog en snak med ham

Den 5. maj 2020 blev den spanske dressurrytter Juan Matute Guimon, som blandt andet red ved WEG i 2018, indlagt på grund af en alvorlig hjerneblødning. Rundt om i hele verden sendte ryttere, trænere og hestefolk varme tanker og håbefulde hilsner mod Juan og de pårørende på sociale medier, ligesom at vi her på Ridehesten opdaterede jævnligt om hændelsen som man kan læse om HER.

Juan blev opereret to gange, da lægerne konstaterede, at han blødte fra åre i en kritisk del af hjernen, som samtidig var vanskelig for lægerne at nå ind til. I femten dage lå han i knustig koma indtil han blev vækket i slutningen af maj og i løbet af de efterfølgende måneder begyndte han at genvende bevidstheden og førligheden. 

Der er snart gået et år og den 23-årige rytter var i denne uge til start ved det firestjernede CDI-stævne i tyske Hagen, hvilket var hans første internationale stævne siden hjerneblødningen. I den forbindelse fangede Ridehesten ham til et lille interview om hvordan tiden efter hjerneblødningen har påvirket ham og hvordan det er at være tilbage på den internationale scene.

Hør mere i videoen herunder.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner