Juan Matute Guimon til start efter hjerneblødning

14-10-2020 15:55

Marie Helene Rigård Rohleder

Den unge spanske dressurrytter Juan Matute Guimon er på startlisten til det spanske mesterskab i dressur, som afvikles i weekenden. Det er hans første konkurrence efter, at han for fem måneder siden blev opereret for en livstruende hjerneblødning 

Copyright Ridehesten.com
Juan Matute Guimon. Foto: Ridehesten.com/ Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Hvis du har håbet og troen på dine drømme, så kan du flytte bjerge, fortæller den spanske dressurrytter Juan Matute Guimon til dressage-news.com. 

For omkring fem måneder siden blev den 22-årige internationale dressurrytter ramt af en livsstruende hjerneblødning. Han gennemgik en syv timer lang og kompliceret operation, som heldigvis gik godt. 

Efter en hård genoptræningsperiode er Juan Matute Guimon nu klar til at starte stævner igen, og det første bliver det spanske mesterskab, som afholdes i Madrid i weekenden. 

Juan Matute Guimon er blandt andet kendt på dressurbanerne sammen med hestene Don Diego og Quantico e. Fighting Fit/Constant. Han red på det spanske hold ved WEG i Tryon i 2018 på Quantico.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er også den 14-årige hannoveranske vallak Quantico, som han sætter sig i sadlen på til mesterskabet. Deres sidste konkurrence var tilbage i februar i Doha, Quatar. 

Til dressage-news.com fortæller Juan, at han heller ikke kan vente længere. 

– Jeg glæder mig helt vildt, men jeg er også en smule nervøs. Det er den længste tid uden konkurrencer for mig nogensinde, siger Juan Matute Guimon til dressage-news.com. 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen