Lækre springhingste viste sig frem

10-03-2023 20:45

Annika Knudsen Lorentsen

11 færdigkårede Dansk Varmblodshingste var i dag en tur i KRAFFT Arena M for at vise deres springkundskaber frem, alt imens, at talsmand for springkommisionen i Dansk Varmblod, fortalte og forklarede

Copyright Ridehesten.com
Johnny Hansen. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Først på aftenen var 11 springhingste en tur i KRAFFT Arena M, hvor de deltog i en præsentationsklasse, som er et koncept der er lavet for at fremvise Dansk Varmblodskårede hingste til publikum. 

Talsmand for DV's springkommision, Johnny Hansen, stod på midten og fortalte og forklarede, og han fortalte blandt andet: 

– Vi har glædet os til at vise jer hingstene, som er tilmeldt præsentationsklassen. Nogle er lige færdigkårede, mens der også er flere lidt ældre hingste. Banen er bygget, så vi har mulighed for at se hingstene i nogle forskellige situationer, og så rytterne har mulighed for at vise dem optimalt frem. Det er en dejlig træningsbane, hvor vi kan se hvordan de går rundt i galoppen og se deres balance mellem forhindringerne, forklarede han. 

Blandt de 11 hingste var blandt andet de to helbrødre Airborn Lox DWB og Avatar Lox DWB. Nedenfor kan I læse lidt om de 11 hingstes præstationer i dag hver især. 

Copyright Ridehesten.com
Thomas Kolborg Johansen med Airborn Lox DWB. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Airborn Lox DWB
e. Action Man Ask/ Ci Ci Senjor Ask (opdr. Stutteri Lox v/Joan Arler og Peter Børsen. 
Airborn Lox DWB er en af de hingste, der lige er blevet færdigkåret her i Herning. Det er en storrammet hingst, som springer særdeles godt og virker rigtig tilpas rundt på springene. Alt i alt viste hingsten i dag supergod form og springformåen. 

Copyright Ridehesten.com
Jesper Meyenburg med A'int He Special S. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

A'int He Special S DWB
e. Action Man Ask Z/ Cassini I (opdr. Sally-Ann og Flemming Schultz)
A'int He Special S DWB, som også netop er blevet færdigkåret, er en hingst med en særdeles god galop, som er let for rytteren at regulere. Den viste i dag masser af kapacitet rundt på banen, og viste, at det er en hingst, der springer rigtig godt af jorden under rytteren. 

Copyright Ridehesten.com
Stine Klausholt med Oreo Brownie H. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Oreo Brownie H 
e. Diarado/ London
Oreo Brownie H er en af de færdigkårede hingste fra i år. En hingst, der rigtig gerne vil arbejde, og som virkelig har ja-hatten på. Den gør sit arbejde rigtig godt, og har en regulerbar, som måske ikke er verdensstørste, men fordi den er så ridelig, så kommer den rigtig godt hen til springning, og afvikler et godt spring under rytteren. 

Copyright Ridehesten.com
Jesper Meyenburg med Dolympic. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Dolympic Z
e. Dominator 2000 Z/ Cassini I (opdr. Lars Kramer)
Den velspringende hingst netop færdigkårede hingst Dolympic Z var i dag en rigtig dejlig hingst at se til. Han var opmærksom på springende, og virkede dejligt afslappet i arenaen. Samtidig udviste han god kvalitet på springende, og fungerede rigtig godt under sin rytter. 

Copyright Ridehesten.com
Daniel Hald Cassøe med Unik V. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Unik V
e. Syvhøjegårds Unforgetable S DWB/ Cavall Ask (opdr. Ole Christensen)
Unik V er blevet færdigkåret i år i Herning, og i dag viste han rigtig god form rundt på springende. Han kom balanceret rundt og udviste gode springegenskaber og en god ridbarhed. 

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde med Vasco Ask. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Vasco Ask 
e. Verdi/Clarimo (opdr. Stutteri Ask A/S)
Vasco Ask er årets fløjhingst i holdet for 4-års og ældre hingste, og i dag viste han igen en god figur, hvor han nemt klarede springende, og gik rundt med overblik, ligesom han udviste fin teknik og kapacitet. 

Copyright Ridehesten.com
Jacob Theodor Schmidt med Genesis P. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Genesis P
e. Bøgegårdens Gladiola/ Cassini (opdr. Lars N. Pedersen)
Den velspringende 5-årige hingst Genesis P var fløjhingsten forrige år, og det var der en god grund til. Han er nemlig en hingst med virkelig meget kvalitet, og i dag viste han sig rigtig godt frem. Han er måske en lidt kompakt hingst, men han er udstyret med en stor galop, og har utroligt nemt ved springningen. 

Copyright Ridehesten.com
Stine Klausholt med Gracieux H.A.P. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Gracieux H.A.P.
e. Grim St. Clair/ Casir Ask (opdr. Helene A. og Kim Pedersen)
Den smukke 6-årige hingst viste sig i dag fint frem under rytteren. Det er en hingst der løser opgaven rigtig fint, og som virker særdeles ridelig og klar opgaven, der bliver stillet. 

Copyright Ridehesten.com
Jacob Theodor Schmidt med Avatar Lox DWB. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Avatar Lox DWB
e. Action Man Ask Z/ Ci Ci Senjor Ask (opdr. Stutteri Lox v/Joan Arler og Peter Børsen)
Avatar Lox er helbror til Airborn Lox, og er ligeledes en særdeles god hingst, som har let ved opgaven. Den 5-årige hingst går rundt i god balance og har en god indstilling til opgaven. 

Copyright Ridehesten.com
Stein Endresen og Teglovnens Zir-Oculus. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Teglovnens Zir-Oculus
e. Zirocco Blue/ Cornet Obolensky 
Denne hingst er utrolig velspringende, og dens rytter Stein Endresen udtrykte sin tryghed ved at hæve forhindringerne, og det med god grund. Den 5-årige hingst sprang med stort overskud, landede i balance og var hele tiden fokuseret på opgaven. 

Copyright Ridehesten.com
Jacob Theodor Schmidt med Syvhøjegårds Unforgetable S DWB. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Syvhøjegårds Unforgetable S DWB
e. Untouchable/ Cassini I (opdr. Sally-Ann og Flemming Schultz)
Denne 8-årige hingst er efterhånden særdeles velkendt, og han er allerede far til mange succesfulde afkom, ligesom han har vist sit eget værd i international sport. Han sprang i dag rigtig godt rundt, og viste igen, at han er en hingst der afvikler springene med stor formåen og i en rigtig god stil. 

Så du ikke hingstene i dagens præsentationsklasse, så er der en chance igen i morgen, hvor der også kommer endnu en hingst på banen. Præsentationsklassen afholdes i Dansk Hesteforsikring Arena E kl. 12.15 i morgen. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen