Landsstævnedebut til Hvalsø Rideklub

04-07-2021 07:31

Maria Lerche Mortensen

I går afholdt Hvalsø Rideklub et stemningsfyldt endagslandsstævne for junior og pony. Clara Sofie Hilstrøm tog sejren i kategori 1 ponyernes sværeste klasse med gårsdagens højeste procent over 73 %

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvalsø Rideklub beliggende på Midtsjælland er en yderst stævneaktiv rideklub, men har indtil nu aldrig før prøvet kræfter med at afholde et landsstævne. Før i går altså. Stævnet blev udskrevet som et endags-landsstævne med ponyklasser for alle tre kategorier og en juniorklasse, blandt andet så både ponyryttere og juniorryttere kunne få en ekstra chance for at få kvalifikationer til fx DM i hus.

I gårsdagens første klasse MB2 for juniorryttere var de to dommere Niels-Erik Bøchman og Laura-Adele Nielsen helt enige igennem hele klassen. Og det blev den første ekvipage, der holdt føringen hele vejen og endte med at tage hjem med den røde sløjfe. Det var Amira Aasted Jespersen og Santana (e. Samarant/ Blue Hors Don Romantic), der opnåede en score på 68,619%.  – Det var en virkelig god tur. Jeg har haft en meget bedre tur i dag end jeg havde i sidste weekend; han var meget mere med. Det var en virkelig ærgerlig misforståelse jeg havde – det var min egen fejl, fortalte Amira inden præmieoverækkelsen og afsluttede med - Han var bare med mig hele vejen rundt og det var super fedt. 
Andenpladsen i juniorklassen tog Marie Louise Loberg og L.S. Casino (e. Blue Hors Don Olymbrio/ Bernstein) sig af med en procentsats på 68,421%.

Copyright Ridehesten.com
Maya Leisted Grønbech og Chopins Gilbert. Foto: Ridehesten.com/ Maria L Mortensen

Da de største havde forladt banen, blev den bygget om så de mindste kunne tage over. For kategori 3 ponyerne var der udskrevet en LA4. Ganske overbevisende indtog regerende danmarksmester Maya Leisted Grønbech førstepladsen med 70 % i sadlen på hendes faste makker Chopins Gilbert (os) (e. Nebo Rustler / Menai Rancher).

I PRI blev vinderen Zoë Granzau Jacobsen i sadlen på den charmerende og velgående hoppe Caladias Eclipse (e. Firfod Jetset/ Polsbury Popov), efter et ridt til 69,625%. Herved henviste hun Michella Skovsager og Klinsmann (e. Røgild’s Kilimanjaro/ Diamond) til andenpladsen med 69,250%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Elia Pons Martinsen snuppede den røde sløjfe i PRT for kategori 2 ponyer med 10-årige Lykkeshøjs Wildfire of Dornik (e. Malli’s Dornik / Cupkeshof Winobert) med en procentsats på 67,863%. Herefter fulgte Tilde Berner Nielsen og Idyllens Yvanhoe (e. Burley Time Lord) med 66,495%.

I kategori 1 ponyernes PRT var der mange fine ponyer til start, men vinderen var ganske overbevisende. Med 73,120% blev det Clara Sofie Hilstrøm og Lykkesholms Cyperb (e. Lukas 163/Major Domus), der tog sejren.
Alder er ingen hindring for en ægte schoolmaster som Moglie 3 (e. Mandingo) på 21 år, Nanna Leisted Grønbech red den velgående pony flot og smidigt rundt, hvilket indkasserede 70,086 % og andenpladsen.  
Tredjepladsen gik til Emilie Hansen, der ikke har haft mange starter på landsplan, men dem hun har haft, har været overbevisende. I dag var ingen undtagelse, med Bossa Nova Bitsch (e. Power and paint / FS Champion De Luxe) scorede hun 69,872% og endnu en sløjfe til samlingen. Hvalsøs egen rytter, Cecilie Houmann Hansen tog sig af fjerdepladsen med Nørlunds Don Ferro (e. Melli’s Dornik/ Hamrik’s Martell) med 67,949%.

Efter en dag med nogle dejlige starter og god stemning på pladsen vil Hvalsø Rideklub ikke udelukke at der kan komme flere landsstævner. I første omgang gør klubben klar til endnu en stævne dag i dag, her på klubplan med klasser fra LD1-LA.

Se resultaterne her. 

 

Ridehestens fotograf var til stede ved stævnet - se billederne her på siden i starten af den kommende uge!

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen