Landstræneren: Hold fast i jeres mål

15-01-2021 12:36

Vi har talt med ungdomslandstræneren i dressur, Dennis Fisker, der har nogle gode budskaber til rytterne om at fokusere på glæden sammen med hestene i hverdagen og samtidig holde fokus på træningsplanen – selv når stævner aflyses

Copyright Ridehesten.com
Dennis Fisker glæder sig til at kunne komme rundt til sine elever og til at følge dem ved stævner. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Landstræner i dressur for pony-, junior- og ungryttere, Dennis Fisker, er i samarbejde med holdleder Janne Møller i fuld gang med at planlægge året, selv om det lige nu ikke ser så lyst ud med stævner.

– Vi har udtaget nogle smalle bruttogrupper, men vi havde selvfølgelig håbet på, at vi kunne komme i gang med stævner igen, så vi kunne se nogle flere ryttere og få flere med i bruttogrupperne, men lige nu står det lidt på standby, konstaterer han.

For at kunne deltage i f.eks. ECCO Cup-kvalifikationskrav skal man kunne opfylde nogle kvalifikationskrav, og det kan være svært, når man ikke har været ude og starte stævne, men det er landstrænerens overbevisning, at Dansk Ride Forbund igen viser sig omstillingsparate i forhold til at få lavet nogle stævner, så rytterne kan kvalificere sig.

– Sidste gang vi var nedlukket, blev der f.eks. lavet aftensstævner, og jeg er sikker på, at der også kommer en god løsning denne gang. Så bare vær helt rolig derude, lyder Dennis’ budskab.

Han forsikrer, at det er i alles interesse, at vi snarest muligt kommer i gang med stævner, og så står han og Janne (holdleder) også klar til at tage flere aftener i brug for at komme rundt og se nogle af rytterne til stævne. De ryttere, der er rykket op i forbindelse med årsskiftet, har Dennis endnu ikke set og vil gøre alt for at se og få en snak med.

– Det er vigtigt at holde fast i et godt træningssystem, selv om man ikke kan modtage undervisning, og er der nogen, som sidder derude og føler, de ikke bliver set eller hørt, så er de altid velkommen til at kontakte Janne. Det gælder uanset, om man er med i bruttogruppen eller ej. Også hvis man vil snakke med mig, så er det en god ide at kontakte først Janne, og så tager hun det næste skridt, fortæller Dennis og tilføjer, at der er mange ryttere, som gerne vil til afsted til de internationale stævner, som fortsat bliver afviklet, men det er svært, hvis han endnu ikke har set dem ride nationalt.

Copyright Ridehesten.com
Landstræner Dennis Fisker ved DM for de unge dressurryttere i 2019. Foto: Ridehesten.com/Camilla Tiefensee Schrøder.

Dennis mener, at det er meget vigtigt at have en plan. Med sine egne heste har han lavet en stævneplan, for han synes, at træningen fungerer bedre, når han har nogle mål at arbejde frem imod. Så justerer han bare planen undervejs, hvis der ikke kan afvikles stævne. – Det er meget bedre end ikke at have en plan, for ellers bliver det alt for laissez-faire, siger han og minder om, vi i dressursporten er rigtig heldige i dressur, for banen er altid 20 x 60 og programmet det samme som derhjemme. For springrytterne er det vigtigere hele tiden at komme ud og se og prøve nogle baner.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Efter alt havde været lukket ned sidste forår og sommer, så vi ved EM, hvor meget det havde gjort, at rytterne havde holdt deres planer, og vi var faktisk rigtig gode til EM, fordi vi havde holdt fast i vores træning og ambitioner. Så er man bedst muligt klar, fastslår han.

– Vi må tage det, som det kommer. Som det ser ud nu, har vi i udlandet flere internationale stævner kørende, og når vi kan deltage, skal vi også nok nå at komme med, men vi skal også være klar, så snart vi får lov at komme ud, mener Dennis og tilføjer, at der er mange stævnearrangører, der knokler på, selv om der hele tiden er risiko for, at deres stævner bliver aflyst.

Når året skifter, er der mange ryttere, der skifter kategori, og det er bl.a. dem, som landstrænere gerne snart vil se. Der er også flere ponyryttere, der endnu ikke har international erfaring, men er klar til at komme ud og vise sig internationalt. De og deres familier kan have brug for hjælp og vejledning, inden de kan komme ud og starte stævner, så det er noget Dennis og Janne ser frem til at kunne hjælpe med.

Copyright Ridehesten.com
Når der igen kan afholdes træningssamlinger, er der tid til finpudsning. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen.

– Vi mangler bare muligheden for, at jeg kan se rytterne. Jeg har brugt videogennemgang bl.a. for dem, der er gået fra pony til hest, men det kan ikke stå alene og kan ikke måle sig med det at have en dialog og se dem i virkeligheden, fortæller Dennis.

Han har fået et rigtig godt tip af en af sine elever, ungrytter Kristian Würtz Green, til at lave nogle små grupper på Teams, hvor nogle af de mere erfarne ryttere kan hjælpe og rådgive de mindre erfarne. Det arbejdes lige nu på stable et online-netværk på benene og et oplæg, hvor Dennis og Janne sætter dagsordenen om, hvad de skal holde sig på sporet af, og det kan være mange ting omkring træningsforløb, stævneplaner og hvordan man ser den optimale træningssamling.

– Motivationen skal ikke kun være stævner. Det skal være hverdagen med vores ponyer og heste og den daglige træning. Det er vigtigt at holde fast i, at det er det, vi skal værdsætte og elske mest. Stævner kan være motivationsfaktor, men kan ikke stå alene, siger Dennis.

Mangler han selv inspiration til sin træning, så kan han godt finde på at sætte sig en aften og se nogle af de bedste ryttere ride stævne og se, hvordan de gør. – Er man f.eks. ponyrytter eller juniorrytter, så kan man finde video af de bedste ryttere fra EM i ens egen kategori. Det kan være meget inspirerende, slutter Dennis Fisker.

Copyright Ridehesten.com
Dennis Fisker mener, at stævneridning kan være en god motivation, men den store glæde kan skal man finde i sine heste og hverdagens træning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.

Læs også

Over 84 % til Sophia og Adriano (video)

29-11-2020 15:02, af Annika Knudsen Lorentsen

Vinderen af den sidste ECCO Cup-finale 2020 blev Sophia Boje Obel Jørgensen med Adriano B. Hun sluttede virkelig finalestævnet af med manér, og landstræner Dennis Fisker fortæller, at han er overordnet godt tilfreds med rytternes præstationer, og at han ser frem til en ny stævnesæson i det nye år

EM: Ponyrytterne har sikret holdsølv til Danmark

27-08-2020 14:14, af Annika Knudsen Lorentsen

Så er det afgjort, at de danske ponyryttere har sikret sig sølvmedaljen i holdkonkurrencen ved EM i Ungarn, efter de to sidste danske ponyryttere har været i ilden i dag. Landstræner Dennis Fisker er meget tilfreds med rytternes indsats

Tre danske ungryttere videre til finalen (video)

20-08-2020 12:50, af Marie Helene Rigård Rohleder

I dag er den individuelle konkurrence ved EM i Ungarn for ungryttere redet færdig, og alle fire danskere ryttere blev placeret blandt top 10. Landstræner Dennis Fisker er meget tilfreds og ser frem til finalen

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Thomas Bach Jensen

Thomas Bach Jensen
20 33 86 83
tbj@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Heste dør på stribe af herpesvirus til stævne i Spanien (video)

28-02-2021 14:57, af Marie Helene Rigård Rohleder

De danske springryttere ved stævnet i Valencia, Spanien, gennemlever deres livs værste mareridt. Kirsten Rie Truelsen og hendes familie kæmper for deres ni heste efter, at stævnet er blevet ramt af herpesvirus 1. Stævnearrangørerne har ikke taget truslen alvorligt, og der er først i går, at de gav lov til at adskille de raske heste fra de syge (Opdateret med billeder)

Sophie Schwarck: Virussen slog min hest ihjel (video)

02-03-2021 10:27, af Annika Knudsen Lorentsen

Sophie Schwarck Asmussen mistede i søndags en af sine heste under herpesvirusudbruddet på stævnepladsen i Valencia, og hendes to andre heste er også ramt af virussen, og kæmper for deres liv. Sophie beskriver forløbet som forfærdeligt, uvirkeligt og fuldstændig ude af kontrol, og så fortæller hun, at på trods af, at hendes heste alle er vaccineret mod virussen, så lader det til, at de ingen beskyttelse har haft

Familien Truelsen: Vi beder for vores hestes liv

02-03-2021 15:10, af Marie Helene Rigård Rohleder

Kirsten Rie Truelsen og hendes familie kæmper for at redde deres ni heste, som de tog med til springstævne i Valencia, Spanien. Stævnet er ramt af en ekstrem aggressiv variant af herpesvirus 1 og flere heste er døde 

Rikke Andersen om Valencia-tur: Jeg er så lettet!

03-03-2021 12:04, af Annika Knudsen Lorentsen

Rikke Andersen var blandt de danske ryttere til start i Valencia, men sammen med sit team nåede hun at forlade stævnepladsen med sine heste i god behold. Hun fortæller, at hun er lettet, men samtidig chokeret over, at hun potentielt kunne have stået i samme situation, som hendes mange rytterkollegaer, der lige nu kæmper for, at så mange heste som muligt overlever virusudbruddet

Det går fremad i Valencia - også for de danske heste

04-03-2021 17:21, af Kristine Ulsø Olsen

Det begynder så småt at gå fremad for de heste som er fanget i herpesvirusudbruddet på stævnepladsen i Valencia, og det gælder også for familien Truelsen, som nu kun har en hest tilbage der har brug for ekstra pleje

Fire heste rejste fra Valencia til Doha

04-03-2021 09:54, af Kristine Ulsø Olsen

I den kommende weekend er der sæsonpræmiere på Longines Global Champions Tour i Doha, hvor verdens bedste ryttere samles. Fire heste kom fra herpesvirusudbruddet på stævnepladsen i Valencia og til stævnet i Doha, hvor én af dem er testet positiv for den farlige virus

Udendørs stævner er tilladt igen

27-02-2021 09:22, af Marie Helene Rigård Rohleder

Hvis du overholder forsamlingsforbuddet på 25 personer, så er det igen muligt at afholde udendørs stævner og afvikle undervisning udendørs. Læs de nye retningslinjer her 

To positive dopingprøver ved kåringen i Westfalen

04-03-2021 13:14, af Kristine Ulsø Olsen

Forleden kom det frem at reservefløjhingsten Darling’s Dream var blevet testet positiv i dopingprøven ved hingstekåringen i Westfalen, og det viser sig nu at det også er tilfældet for hingsten Ferrari Superfast

FEI aflyser europæiske stævner i marts på grund af virusudbrud

02-03-2021 07:12, af Annika Knudsen Lorentsen

Det internationale forbund har valgt at aflyse stævner i 10 europæiske lande i marts måned, og kun enkelte stævner, som allerede er i gang, får lov at køre videre, hvis ingen nye ryttere kommer til

Maria Schou: Jeg vil gerne arbejde med heste (video)

03-03-2021 13:32, af Annika Knudsen Lorentsen

Maria Barnewitz Schou er 18 år, og rider i år sit første år som ungrytter. I sommers færdiggjorde hun gymnasiet, og hun håber på, at hun i fremtiden kan leve af sin sport, og sine evner som springrytter